23:05:43 11.08.2022
Stiri

VIDEO // Vlad Filat RECUNOAȘTE că negocierile dintre PLDM, PD și PL „nu sunt deloc SIMPLE”

Politică 23.12.2014 15:18 Vizualizări2294 Autor: Ziarul National


Liderul Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM), Vlad Filat, susține că prima ședință a Parlamentului va avea loc pe 29 decembrie curent, iar aceasta nu va fi doar una de inaugurare, dar vor fi luate decizii importante. Declarații în acest sens au fost făcute după consultările de astăzi cu președintele R. Moldova, Nicolae Timofti.

„În cadrul primei ședinte urmărim să luăm decizii ce țin de crearea unei majorități parlamentare și, de ce nu, să discutăm despre probleme majore ce vizează întreaga societate. Până atunci, vom munci. Vreau să vă spun că negocierile dintre PLDM, PD și PL nu sunt deloc simple. De la bun început am convenit să nu vorbim prea mult în fața presei, dar să muncim că să formăm o coaliție funcțională. Sper că vom reuși, pentru că e o necesitate. Totodată, vreau să reiterez că, la etapa actuală, nu contează viteza, dar calitatea e determinantă. Vrem o guvernare stabilă pentru următorii 4 ani”, a precizat președintele PLDM.

Sursa citată s-a referit și la zvonurile potrivit cărora se prefigurează o coaliție dintre PLDM, PCRM, PD. „Sunt foarte multe speculații. Eu am mai spus și acum repet: e necesar să avem o comunicare și cu PCRM, mai ales dacă ținem cont de situația pe care o avem în țară. E important ca acest partid să contribuie la stabilizarea situației și la consolidarea societății. Trebuie să fie o comunicare plină cu participarea PLDM, PD și PL. Din păcate, la ora actuală nu am ajuns la o înțelegere ca această comunicare să aibă loc”, a menționat Vlad Filat.

Politicianul a infirmat și declarațiile reprezentanților PL, care au spus că negocierile sunt blocate. „Noi comunicăm, ne întâlnim, iar procesul de negocieri nu a fost niciodată întrerupt. Este important ca acest proces continuu să-și atingă obiectivul – crearea unei coaliții funcționale pentru 4 ani. Noi discutăm în cadrul negocierilor despre tot: de la structura Guvernului, până la reforma administrației publice locale și tot ce presupune actul de guvernare”, a mai adăugat liberal-democratul.

La rândul său, liberalul Mihai Ghimpu a declarat că este necesar de creat o majoritate parlamentară. „Avem încă multe probleme. Unii umblă cu declaraţii că societatea este dispersată, nişte aberaţii. Trebuie să facem totul ca cetăţenii să simtă că locuiesc într-un stat democratic”, a spus Ghimpu.

În alt context, Mihai Ghimpu a lăsat să se înțeleagă că în cadrul negocierilor se discută și despre o eventuală reducere a numărului de ministere în viitorul Guvern.

„Trebuie să convenim asupra ministerelor care trebuie reduse. Să nu aruncăm milioane acolo unde nu trebuie. Un exemplu în acest sens este Ministerul Tineretului şi Sportului. Ce fel de minister este acesta, dacă nu se alocă bani? Noi am acceptat crearea acestuia, dar bani nu se alocă şi tineretul este supărat”, a mai spus liberalul.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
08.08.2022 09:11 Nicolae Negru Nicolae Negru // Dacă Putin îi ucide ...

05.08.2022 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Himera URSS și front...

01.08.2022 09:15 Nicolae Negru Nicolae Negru // Încă o dată despre s...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că fostul președinte Igor Dodon trebuie investigat penal pentru TRĂDARE de PATRIE și CORUPȚIE?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md