11:20:46 24.01.2018
Stiri

VIDEO // Unul dintre deținuți acuză că Brăguță ar fi fost bătut de polițiști și aruncat „fărâmat” la ei în celulă

Social 07.09.2017 11:32 Vizualizări5570 Autor: Ziarul National

Unul dintre cei patru deținuți bănuiți că l-ar fi bătut crunt pe Andrei Brăguță, tânărul cu maladie psihică ce a decedat pe 26 august în închisoare, neagă faptul că l-a maltratat pe tânăr.

Boris Bologan a declarat, în timp ce era dus la Judecătorie, că Brăguță ar fi fost bătut de polițiști și adus ulterior în celula lor.

Menționăm că atât Inspectoratul General de Poliție, cât și responsabilii de la Procuratura Generală au declarat public că Brăguță a fost bătăt de colegii de celulă în noaptea de 15 spre 16 august curent, iar acuzatorii spun că gardienii nu au intervenit.

„L-au adus bătut, fărâmat și l-au aruncat la noi. El spunea cum a fost bătut de poliţie. Dar nu ştim care poliţie, de la libertate. Cei care erau în tură la izolator ne-au zis să astupăm camera video, dar noi special am lăsat aşa, ca să se vadă dreptatea”, a declarat Bologan într-un video filmat de Anatol Mătăsaru pentru „CrimeMoldova”.

Același deținut zice că oamenii legii fac presiune ca să-și asume faptul că l-ar fi maltratat pe Brăguță, amenințându-i și familia, și că, de fapt, în acea noapte Brăguță își pierduse cumpătul și îi ataca. Deși deținuții chemau gardienii, polițiștii ar fi privit impasibil și râzând scenele. „Noi ne-am apărat”, a mai spus Bologan.


Menționăm că versiunea oficială a polițiștilor și a procurorilor este că tânărul, reținut pe 15 august curent după o ceartă în trafic cu agenții de patrulare, a fost bătut de cei patru colegi din celulă. Toți patru sunt cercetați penal, dar și trei polițiști care nu au reacționat în acea noapte la strigătele de ajutor ale lui Brăguță și ale altor deținuți.

Procurorul Ion Caracuian, șeful Secției combaterea torturii din cadrul Procuraturii Generale, a declarat îtr-o conferință de presă la începutul acestei săptămâni că polițiștii reținuți sunt cei care erau de gardă în noaptea în care a fost bătut Brăguță și, în loc să intervină, au mers doar până la ușa celulei și au făcut observație.

Procurorii afirmă că tânărul a fost bătut timp de o oră și jumătate „și în repetate rânduri” cu pumnii și picioarele, inclusiv peste cutia toracică, și a solicitat de mai multe ori ajutor, inclusiv prin bătăi în ușă.

„Au auzit și au reacționat așa cum și-au închipuit ei (polițiștii - n.r.), venind la ușă și făcând observație. S-a întâmplat în noaptea de 15 spre 16 august 2017, pe parcursul a mai mult de o oră și jumătate, în repetate rânduri, prin lovituri directe cu mâinile și picioarele, inclusiv peste cutia toracică și cap. Victima a cerut ajutor prin bătăi în ușă, la gardieni erau și adresări din partea celorlalți codeținuți”, a povestit atunci Caracuian, acuzând că polițiștii doar că au consimțit tacit tortura.

Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!

Comentarii
Promo
Promo
Punct de vedere NAȚIONAL
23.01.2018 14:00 Ziarul National Octavian Țâcu // Ce ar spune Machiave...

22.01.2018 08:50 Nicolae Negru Va îndrăzni mielul moldav să tragă de...

19.01.2018 09:10 Nicolae Negru De ce Alexandru Tănase nu are încrede...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că Parlamentul va reuși, în 2018, să modifice art. 13 din Constituție, astfel încât limba ROMÂNĂ să devină oficială în R. Moldova?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2017. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md