05:51:49 16.07.2024
Stiri

VIDEO // Un teren de joacă modern și sigur, amenajat de A.S.I.C.S. la Gara Chișinău: „Pentru micuții și părinții lor timpul de așteptare va fi mult mai interesant și plăcut”

Actualitate 20.12.2023 15:13 Vizualizări2855 Autor: Ziarul National
VIDEO // Un teren de joacă modern și sigur, amenajat de A.S.I.C.S. la Gara Chișinău: „Pentru micuții și părinții lor timpul de așteptare va fi mult mai interesant și plăcut”


Timpul de așteptare a trenului pentru copii, dar și părinții lor, va fi mai plăcut de acum încolo, după ce în interiorul Gării Chișinău a fost inaugurat un teren de joacă. Proiectul a fost susținut și finanțat de către Asociația pentru Susținerea Inițiativelor Comunitare și Sportului (A.S.I.C.S.), la solicitarea Căii Ferate din Moldova (CFM).

„Apreciem mult modernizarea prin care trece acum Calea Ferată din Moldova. Dorim ca pasagerii să aibă parte de condiții europene, iată de ce am decis să susținem inițiativa CFM-ului de a amenaja aici un teren de joacă. De astăzi pentru micuții și părinții lor timpul de așteptare va fi mult mai interesant și plăcut”, a declarat directorul A.S.I.C.S., Victoria Kriukova.

Șeful Serviciului comercial al CFM, Dmitri Prohnițchi, a remarcat parteneriatul frumos cu A.S.I.C.S. „Întreprinderea de Stat CFM se bucură mult de un parteneriat frumos cu Asociația obștească A.S.I.C.S., care a adus aportul său la amenajarea unui teren de joacă în Gara Chișinău. Deoarece în ultimi ani a crescut fluxul de pasageri, 120 de mii de anual, iar 30% dintre aceștia sunt copii, ne-am gândit că ar fi frumos să amenajăm un loc pentru distracție, pentru ca timpul de așteptare a trenului să fie mai plăcut”.


Călătorii, în special părinții cu copii, apreciază inițiativa de a le crea condiții micilor pasageri, atât timp cât sunt în așteptarea trenului.

„Am călătorit foarte mult cu copiii, mai ales cu trenul. Deși în R. Moldova trenurile nu întârzie, acest timp petrecut cu copiii pe peron, înainte de plecare, trece foarte greu, pentru că micuții sunt plini de energie și sunt mereu tentați de a explora lucruri noi, iar un astfel de teren de joacă, evident, facilitează această perioadă de așteptare”, a spus un călător.

„De obicei, copiii suportă foarte greu drumul. Dar aici, în această gară, e foarte bine, e bine că există acest teren de joacă”, a menționat o altă mamă care, la fel, a rămas încântată de terenul de joacă amenajat în interiorul Gării din Chișinău.

Și micuții sunt entuziasmați de ce au găsit pe platforma de joacă.

„Îmi place foarte mult acest castel, îmi place acest tobogan pentru că e foarte plăcut”, a spus un micuț.

„Mie îmi place acest aragaz de jucărie, care funcționează ca unul adevărat. În orașul unde locuiesc eu, în Kiev, nu am întâlnit o astfel de bucătărie care să fie funcțională”, a completat un alt mic călător.

Proiectul inițiat de CFM și susținut de A.S.I.C.S. ar putea fi extins.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.07.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Fasciștii ruși dau l...

12.07.2024 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Loialitatea lui Alex...

08.07.2024 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // Krasnoselski se plân...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md