06:00:59 16.07.2024
Stiri

VIDEO // Un GENERAL de divizie, care aducea ELOGII SEPARATIȘTILOR din Donbas și e CUMĂTRU cu Igor Dodon, preia funcția de MINISTRU al Apărării R. Moldova

Actualitate 09.11.2020 13:13 Vizualizări2106 Autor: Ziarul National
VIDEO // Un GENERAL de divizie, care aducea ELOGII SEPARATIȘTILOR din Donbas și e CUMĂTRU cu Igor Dodon, preia funcția de MINISTRU al Apărării R. Moldova


După ce în luna martie curent l-a consolat cu titlul de general de divizie, Igor Dodon îl trimite pe cumătrul său, Victor Gaiciuc, în fruntea ministerului Apărării. Premierul Ion Chicu a înaintat președintelui R. Moldova, Igor Dodon, propunerile de numire în funcție a noilor miniștri, iar Victor Gaiciuc, care s-a regăsit în această funcție până în luna martie curent (noiembrie 2019 - martie 2020 n.r.), revine pentru a treia oară în fruntea Ministerului Apărării.

Fostul și actualul ministru al Apărării din Guvernul Chicu, Victor Gaiciuc, elogia în 2016 armata separatistă din Donbas, susținută de Federația Rusă.

Citește și: Cine sunt noii MINIȘTRI în Guvernul Chicu. Aureliu Ciocoi, care a afirmat că „Federația Rusă a intervenit în războiul de pe Nistru pentru a opri vărsările de sânge”, revine în fruntea MAEIE

Chiar și așa, președintele Dodon i-a acordat lui Gaiciuc titlul de general de divizie, deși efectivul unei divizii variază între 10.000 - 30.000 de militari. Epoleții de general de divizie i-au fost acordați în cadrul ceremoniei de prezentare a ministrului Alexandru Pînzari, care astăzi deja a fost demis.

Citește și: DECLARAȚIE // „Ciocoi crede că Rusia ne-a salvat în 1992, Gaiciuc elogiază mercenarii din Donbas, iar Dodon justifică anexarea Crimeei și o consideră parte a Federației Ruse”

După ce a plecat din fruntea Ministerului Apărării, Victor Gaiciuc a fost numit în calitate de consilier prezidențial în domeniul apărării şi securităţii naţionale și secretar al Consiliului Suprem de Securitate.

După șapte luni, Gaiciuc, al cărui fiu este cununat de Igor Dodon, revine în fruntea Ministerului Apărării.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.07.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Fasciștii ruși dau l...

12.07.2024 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Loialitatea lui Alex...

08.07.2024 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // Krasnoselski se plân...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md