13:10:35 21.07.2024
Stiri

VIDEO Poftiți în casa ministrului FILIP! O vinde cu 179 de mii de euro

Social 23.06.2014 11:10 Vizualizări9877 Autor: Ziarul National


Ministrul Tehnologiei Informației și Comunicațiilor, Pavel Filip, nu și-a vândut deocamdată casa de pe str. Vasile Alecsandri din capitală pe care a scos-o la mezat încă acum un an.

Pe un site de anunțuri, este plasat și un filmuleț video cu interiorul imobilului, ministrul sperând să convingă măcar acum cumpărătorii să-i dea 179 de mii de euro pe imobil.

„URGENT! De vânzare, casă în stare ideală, cu o suprafață de 170 de metri pătrați, situată pe un teren de 5 ari, în sectorul Centru, str. V. Alecsandri, lângă „40 ANI”. Casă construită foarte calitativ din cotileț, în trei nivele, are 3 dormitoare, living impresionant, dormitor de oaspeți, bucătărie, terasă, subsol, beci, mai multe grupuri sanitare și garderobe, balcoane și garaj în doua nivele ș.a. Casa dispune de mobilier calitativ și este complet utilată cu tehnică performantă în eurostil. În casă este realizată reparație cu finisaje de cea mai înaltă calitate: gresie, faianță, parchet, uși și ferestre din lemn, încălzire individuală, instalații electrice și sanitare, alarmă, poartă automatizată etc.”, scrie în anunțul de vânzare.

Cel mai probabil, familia Filip nu mai locuiește aici, deoarece, așa cum se vede în imaginile video, garderobele sunt goale și așteaptă deja noii stăpâni.

Menționăm că imobilul de pe str. Vasile Alecsandri este trecut în acte pe numele soției ministrului, Tatiana, și are o suprafață de 68,7 metri pătrați (suprafața primului etaj - n.r.). Familia Filip a cumpărat casa la sfârșitul anului 2001.

Potrivit datelor de la Cadastru, casa ministrului este amplasată pe un teren de 4,2 ari și are două construcții accesorii – una de 27,1 m.p. și alta de 8,2 m.p. Cel mai probabil, aceste construcții sunt garajele în care soții Filip își țineau mașinile „BMW X5” și „BMW 325” pe care le dețin.

În declarația sa de avere pentru 2012, ministrul indică faptul că această casă valorează peste 943 de mii de lei (aproximativ 50 de mii de euro), dar o vinde cu 179 de mii de euro.

În aceeași declarație de avere, ministrul mai indică un apartament de 27 de metri pătrați în Chișinău și casa părinților din satul Pănășești, raionul Strășeni, pe care a primit-o drept moștenire.

Comisia Națională de Integritate nu a făcut deocamdată publice declarațiile de avere ale demnitarilor pentru anul trecut, iar pe site-ul ministerului pe care îl conduce Pavel Filip nu și-a publicat averea obținută în anul 2013.

Ministrul Tehnologiei Informației și Comunicațiilor nu a răspuns la telefon să ne spună dacă și-a procurat vreun imobil în anul trecut sau locuiește în apartamentul de 27 de metri pătrați, după ce și-a scos casa la vânzare.

După apariţia acestui articol, site-ul pe care a fost publicat anunţul privind vânzarea casei ministrului a scos videoul postat anterior şi a micşorat preţul locuinţei până la 167 de mii de euro.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.07.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Trilaterala

15.07.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Fasciștii ruși dau l...

12.07.2024 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Loialitatea lui Alex...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md