14:49:43 17.01.2021
 
Stiri

VIDEO // Platforma „Pentru Moldova” propune instituirea INDEMNIZAȚIEI unice de 100 de mii de lei pentru urmașii cadrelor medicale DECEDATE din cauza COVID-19

Actualitate 25.11.2020 15:51 Vizualizări885 Autor: Ziarul National
VIDEO // Platforma „Pentru Moldova” propune instituirea INDEMNIZAȚIEI unice de 100 de mii de lei pentru urmașii cadrelor medicale DECEDATE din cauza COVID-19


Ex-ministra Sănătății Ruxanda Glavan, membru al Platformei „Pentru Moldova”, propune un proiect de lege, care prevede acordarea indemnizației unice de deces, în mărime de 100 mii lei, pentru urmașii cadrelor medicale răpuse de COVID.

Potrivit Ruxandei Glavan, Comisia Protecție Socială, Sănătate și Familie a avizat acest proiect, care vine în susținerea familiilor lucrătorilor medicali răpuși de COVID 19.

„Indemnizația respectivă este o minimă expresie de respect și compasiune pentru situațiile în care s-au pomenit aceste familii. Din păcate, de la începutul pandemiei au decedat aproape 60 de angajați ai sistemului medical, iar familiile lor ajung în situații foarte complicate, fiind ajutați doar de către angajator, pentru că nu există un cadru legal care să stabilească un ajutor de deces. Acest proiect va fi propus în două lecturi și fac apel către toți deputații să îl susțină. De noi depinde să readucem încrederea cadrelor medicale în ziua de mâine, care astăzi sunt extenuate și la capătul puterilor”, a declarat astăzi Ruxanda Glavan, în cadrul unui briefing de presă.

În același timp, Ruxanda Glavan a anunțat poziția unanimă a deputaților Platformei parlamentare „Pentru Moldova” de a menține în continuare indemnizația unică în mărime 16 mii de lei pentru lucrătorii din sistemul medical care se infectează la locul de muncă cu COVID 19. Potrivit deputatei, membrii Platformei „Pentru Moldova vor insista ca această indemnizație nu doar să se regăsească în toate documentele de politici pe anul 2020, dar șisă fie permanentizată, pentru a exclude riscul jongleriilor din punct de vedere politic.

„Nu vom vota Legea bugetului de stat dacă nu se va respecta minimul de empatie față de cadrele medicale și nu va fi inclusă această indemnizație de 16 mii de lei”, a punctat parlamentara.

De asemenea, Ruxanda Glavan și-a exprimat încrederea că săptămâna aceasta, în Parlament, vor fi votate în lectură finală modificările la Codul Contravențional și Codul Penal, cu stabilirea pedepselor clare și mult mai dure pentru cazurile de maltratare a medicilor la locurile de muncă.

„Sperăm că acest proiect să fie susținut în lectură finală, ca să putem oferi mai multă siguranță medicilor și lucrătorilor medicali. Medicii sunt eroi, ei în continuare luptă pentru fiecare pacient, pentru fiecare viață și ei trebuie protejați!”, a adăugat Ruxanda Glavan.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
României îi pasă
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.01.2021 09:15 Nicolae Negru Nicolae Negru // Declarația politică ...

11.01.2021 17:20 Ziarul National Victor Chirilă // R. Moldova - Ucrain...

11.01.2021 09:01 Nicolae Negru Nicolae Negru // Primul pas, Maia San...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Când credeți că ar trebui să fie organizate alegerile parlamentare anticipate în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md