22:00:49 15.04.2024
Stiri

VIDEO // Plamen Milanov - „Omul anului 2023”. Asociația fondată de omul de afaceri a realizat peste 100 de proiecte sociale în R. Moldova, în valoare de peste 40 de milioane de lei: „Sper că exemplul nostru să fie urmat de managerii companiilor mari”

Actualitate 18.01.2024 12:51 Vizualizări4840 Autor: Ziarul National
VIDEO // Plamen Milanov - „Omul anului 2023”. Asociația fondată de omul de afaceri a realizat peste 100 de proiecte sociale în R. Moldova, în valoare de peste 40 de milioane de lei: „Sper că exemplul nostru să fie urmat de managerii companiilor mari”


Președintele de onoare al Asociației pentru Susținerea Inițiativelor Comunitare și Sportului (A.S.I.C.S.), Plamen Milanov, s-a învrednicit de premiul „Omul anului 2023”, oferit de jurnalistul și scriitorul Val Butnaru în ultima ediție a emisiunii „Vânturile, valurile” din anul trecut. Distincția i-a fost oferită în semn de apreciere a numeroaselor fapte bune – proiecte sociale și de susținere a sportului, realizate în ultima perioadă.

„N-am să greșesc dacă am să spun că urmăritorii, privitorii știrilor din R. Moldova au văzut în 2023 o sumedenie de reportaje cu toate faptele bune pe care le face Asociație A.S.I.C.S. condusă de Plamen Milanov”, a spus Val Butnaru.

Asociația pentru Susținerea Inițiativelor Comunitare și Sportului a fost fondată acum doi ani. Scopul organizației este să continue dezvoltarea și implementarea proiectelor de responsabilitate corporativă socială a NGM Company, partenerul privat la Loteriei Naționale a Moldovei în domeniul jocurilor de noroc cu risc socialscăzut.

„Doi-trei ani în urmă am început să facem acțiuni de caritate în R. Moldova. Astfel, una dintre companiile pe care o conduc alocă cea mai mare parte din profit pentru caritate. Este un exemplu preluat din Europa, iar eu, ca manager al acestei companii, îmi doresc ca și în R. Moldova să fie la fel. Totul a început în perioada pandemiei de COVID-19. A fost o perioadă dificilă pentru multă lume, în special pentru oamenii de la sate. Astfel, am lansat o campanie în care ne-am propus să ajutăm omenii de la sate, oferindu-le mii de pachete cu produse alimentare”, a relatata președintele de onoare al A.S.I.C.S., Plamen Milanov.

Acțiunile Asociației A.S.I.C.S. sunt apreciate, dar și susținute și de parteneri din republică, precum și de peste hotare. Printre ei se numără Guvernul Bulgariei, Ambasadele Ucrainei, Georgiei, Primăria municipiului Chișinău, Mitropolia Basarabiei.

„Îmi doresc și sper că exemplul nostru să fie urmat de majoritatea managerilor companiilor mari, care își desfășoară activitatea în R. Moldova. Sper ca numărul acestora să fie și mai mare, iar responsabilitatea socială să devină prioritate”, a adăugat Plamen Milanov.

Asociația pentru Susținerea Inițiativelor Comunitare și Sportului se concentrează pe mai multe direcții, printre care susținerea proiectelor sociale și a sportului. De la fondare în 2022, Asociația a realizat mai mult de 100 de proiecte în valoare de peste 40 de milioane de lei.

Astfel, peste 30 de mii de familii din toată țara au beneficiat de colete cu produse alimentare de primă necesitate. De asemenea, nu mai puțin de 30 de mii de oameni au avut parte de prânzuri calde în Chișinău, Strășeni, Soroca. Recent, 20 de comunități locale au beneficiat de granturi în sumă totală de 2 000 000 de lei. O altă prioritate este sănătatea adulților și copiilor. În acest sens, Institutul Mamei și Copilului din Chișinău a beneficiat de finanțări pentru modernizare de aproape 1 000 000 de lei. Este de menționat și proiectul „Sportul unește societatea”, finanțat de Guvernul Bulgariei și cofinanțat de A.S.I.C.S.
Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md