05:00:44 30.05.2023
Stiri

VIDEO // Percheziții timp de trei zile la Chișinău: 17 tone de narghilea și 1,5 milioane țigări de contrabandă, RIDICATE. Urmau să fie exportate ilegal în România cu autocarul de pe ruta Chișinău-București

Actualitate 24.05.2023 12:45 Vizualizări864 Autor: Ziarul National
VIDEO // Percheziții timp de trei zile la Chișinău: 17 tone de narghilea și 1,5 milioane țigări de contrabandă, RIDICATE. Urmau să fie exportate ilegal în România cu autocarul de pe ruta Chișinău-București


Circa 17 tone de narghilea și peste 1,5 milioane țigări, ce urmau să fie transportate ilegal în România, au fost ridicate de către ofițerii Departamentului antifraudă și conformare al Serviciului Vamal, sub conducerea Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), în cadrul a 19 percheziții desfășurate timp de trei zile în mai multe locații din Chișinău.

Prima captură de 300 kg de narghilea a fost depistată sâmbătă, 20 mai, fiind camuflată în sistemul de ventilare a unui autocar de pe ruta internațională de pasageri Chișinău – București. A urmat o captură de 500 kg de narghilea, apoi alte 9 800 kg de tutun pentru narghilea cu termenul expirat, precum și circa 1,5 milioane de țigări de diferite mărci.Oamenii legii documentează trei agenți economici și șase persoane cu vârste cuprinse între 19 și 48 de ani. Ulterior, la solicitarea procurorilor PCCOCS, Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, a dispus aplicarea arestului preventiv în privința a două persoane, iar în privința altei persoane – arest la domiciliu.

Potrivit Serviciului Vamal, mărfurile erau cumpărate clandestin în Republica Moldova de la mai mulți agenți economici, după care erau depozitate într-un garaj din municipiul Chișinău, precum și la domiciliul unuia dintre figuranți.În cadrul perchezițiilor au fost ridicate, de asemenea, un aparat de vacuumare pentru pregătirea mărfurilor spre tăinuire în mijloacele de transport, precum și două autocamioane cu locuri special amenajate, unde erau plasate mărfurile de contrabandă.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.05.2023 09:04 Ziarul National Nicolae Negru // „La ce bun o lume în...

26.05.2023 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Integrarea europeană...

24.05.2023 09:14 Cazimir Țino Cazimir Țino // Învățămintele ultimul...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că R. Moldova va adera la Uniunea Europeană până în 2030?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md