21:47:39 16.05.2021
 
Stiri

VIDEO // Paula Seling, OMAGIU pentru maestrul Eugen Doga: Cum a ajuns interpreta de peste Prut să-i cânte „Dulcea și tandra mea fiară”

Actualitate 29.04.2021 10:29 Vizualizări1462 Autor: Ziarul National


VIDEO // Paula Seling, OMAGIU pentru maestrul Eugen Doga: Cum a ajuns interpreta de peste Prut să-i cânte „Dulcea și tandra mea fiară”

Paula Seling și Eugen Doga, un „cântec” care unește generații întregi prin aceeași emoție.

Interpreta din România, Paula Seling, i-a adus un omagiu maestrului Eugen Doga din R. Moldova, pe care îi leagă o colaborare de opt ani și astăzi a ajuns să-i cânte mai multe piese, inclusiv celebrul vals inclus în patrimoniul UNESCO.

„Colaborarea mea cu Maestrul Eugen Doga a început în urmă cu opt ani, când am fost invitată să cânt în gala de aniversare a Domniei sale, pe scena Palatului Național din Chișinău. Îl știam pe Maestrul Doga mai ales datorită filmului „Șatra”, a cărui coloană sonoră o scrisese. Am cântat, atunci, „Orice femeie e frumoasă” și „My teardrops fall”. Primisem partiturile piesei „My teardrops fall” fără vreo referință și fără indicații de tempo, așa că am facut-o baladă spre surprinderea maestrului, care nu o crease așa, dar i-a plăcut. Tot atunci am auzit pentru prima oară cântat live sclipitorul său Vals. Emoția a fost cu atât mai mare cu cât pe scenă era și un cor de vreo 40 de persoane. După câteva săptămâni spectacolul a fost susținut și pe scena Ateneului Roman din București”, rememorează Paula Seling pe Facebook.

Ulterior, în 2017, maestrul Daniel Manasi i-a prezentat „versiunea superbă” a valsului „Dulcea și tandra mea fiară”, realizată pe versurile Vicăi Demici, și i-a sugerat să o cânte.„Acest lucru a devenit posibil în data de 6 august 2019, în cadrul unui eveniment dedicat cinstirii memoriei eroilor, realizat de Radu Fornea și echipa sa, cu sprijinul Consiliului Județean Vrancea, eveniment ce a avut loc în fața Mausoleului de la Mărășești. Pe scenă, alături de Orchestra Metropolitană București, am avut onoarea și plăcerea să mă reîntâlnesc cu Maestrul Eugen Doga. Ulterior au urmat și alte evenimente atât în țară, cât și în Republica Moldova, unde am interpretat această minunată creație. Tot prin 2019, am început o frumoasă colaborare și cu Sandu Gorgos, cel care a realizat orchestrația variantei cu text, a valsului din filmul „Dulcea și tandra mea fiară”, și l-am rugat să mai facă o variantă care să se potrivească vocii mele.

Iată cum, după atâta timp mă bucur că vă pot oferi o variantă extrem de personală a acestui magnific vals, intrat in Patrimoniul UNESCO, variantă filmată unde altundeva decât în Iași, orașul marilor iubiri”, a scris Paula Seling pe Facebook.Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
Sisteme SSM
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
14.05.2021 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cum a încercat Maia ...

10.05.2021 09:08 Nicolae Negru Nicolae Negru // Apel către Traian Bă...

07.05.2021 09:35 Nicolae Negru Nicolae Negru // Unire pe stânga, ego...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum credeți că trebuie să se prezinte partidele de dreapta la alegerile parlamentare anticipate de pe 11 iulie 2021?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md