14:34:23 17.01.2021
 
Stiri

VIDEO // Partidul lui Traian Băsescu a protestat în fața Ambasadei R. Moldova la București în legătură cu fărădelegile din Parlamentul de la Chișinău: „Asistăm la o lovitură de stat la Chișinău și considerăm că trebuie să fim alături”

Actualitate 04.12.2020 19:44 Vizualizări1851 Autor: Ziarul National
VIDEO // Partidul lui Traian Băsescu a protestat în fața Ambasadei R. Moldova la București în legătură cu fărădelegile din Parlamentul de la Chișinău: „Asistăm la o lovitură de stat la Chișinău și considerăm că trebuie să fim alături”


Partidul Mișcarea Populară din România (PMP) a organizat astăzi, 4 decembrie, un protest spontan la Ambasada R. Moldova de la București față de evenimentele recente de la Chișinău.

„Asistăm la o lovitură de stat la Chișinău și considerăm că trebuie să fim alături de democrația R.Moldova care au decis prin vot dmeocratic că vor alt viitor. Ceea ce se întâmplă acum prin deciziile Parlamentului R. Moldova care încearcă în mod absolut nejustificat să mute toate instituțiile din subordinea președintelui RM în subordinea Parlamentului, plus alte decizii care vizează rusificarea R.Moldova într-un mod brutal, ne îngrijorează profund. PMP a transmis Ambasadei o notă de protest politic față de aceste decizii”, a declarat președintele PMP, Eugen Tomac.

Totodată, acesta a menționat că este necesară crearea unui minister în Guvernul României pentru R.Moldova.

„Suntem aceeași națiune care trăiește în două state și consider că Guvernul României trebuie să aibă un minister pentru relația cu R.Moldova, pentru că există o distanță între statele noastre, iar acest minister va avea menirea de a întări toate relațiile dintre statele noastre. A sosit momentul să trecem de la vorbe puține la fapte mai multe”, a menționat Tomac.

Amintim că, ieri, coaliția nou formată dintre PSMR - PP Șor - Pentru Moldova a votat mai multe proiecte printre care scoaterea SIS de sub controlul președintelui, anularea transmiterii stadionului Republican către Ambasada SUA, un proiect cu privire la statut juridic special pentru Găgăuzia, proiectul cu privire la statul limbii ruse, proiectul bugetului de stat și politica fiscală pentru 2021. Proiectele au fost votate pe badă rulantă, în picioare, pe fundalul scandărilor din partea opoziției, cu îmbrânceli și altercații. Platforma DA și PAS au anunțat că vor contesta la CC procedura de votare de ieri din Parlament.Sursa: Deschide.md
Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
României îi pasă
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.01.2021 09:15 Nicolae Negru Nicolae Negru // Declarația politică ...

11.01.2021 17:20 Ziarul National Victor Chirilă // R. Moldova - Ucrain...

11.01.2021 09:01 Nicolae Negru Nicolae Negru // Primul pas, Maia San...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Când credeți că ar trebui să fie organizate alegerile parlamentare anticipate în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md