09:07:17 18.05.2024
Stiri

VIDEO // La Cania a fost amenajat un teren de joacă de toată frumusețea, în cadru proiectului „Granturi pentru dezvoltare europeană a satelor” implementat de A.S.I.C.S.: „Prin asemenea acțiuni vom reuși să dezvoltăm satele noastre”

Actualitate 15.05.2024 17:10 Vizualizări1160 Autor: ZiarulNational
VIDEO // La Cania a fost amenajat un teren de joacă de toată frumusețea, în cadru proiectului „Granturi pentru dezvoltare europeană a satelor” implementat de A.S.I.C.S.: „Prin asemenea acțiuni vom reuși să dezvoltăm satele noastre”


Programul „Granturi pentru dezvoltare europeană a satelor”, implementat de Asociația pentru Susținerea Inițiativelor Comunitare și Sportului (A.S.I.C.S.) a dat roade frumoase și în comuna Cania, raionul Cantemir! În această localitate a fost amenajat un teren de joacă, cu un suport financiar de 100 000 de lei alocat de A.S.I.C.S.

Terenul destinat celor mici este parte din proiectul unui complex de agrement, pe care primăria Cania încă îl construiește.

„Mulțumim Asociației A.S.I.C.S. pentru donația de 100 000 de lei, destinată amenajării acestui teren de joacă. Copii și părinții vin în fiecare seară aici și sunt foarte bucuroși. Doar prin asemenea acțiuni vom reuși să dezvoltăm satele noastre”, a menționat primarul comunei Cania, Anatolie Manole.

Terenul de joacă este o atracție și pentru copii din satul Iepureni.

„Aceste proiecte sunt foarte importante pentru o comună mare. Și copiii din satul Iepureni, care face parte din comuna Cania, vin să se distreze la acest teren. În primul rând este o motivație să mai lase telefoanele și să iasă la aer curat”, a subliniat bibliotecara din Iepureni, Ecaterina Barilă.

Nu este pentru prima dată când Asociația pentru Susținerea Inițiativelor Comunitare și Sportului se implică în acțiuni sociale în comuna Cania.

„Anterior, A.S.I.C.S. ne-a mai oferit un ajutor de 5 000 de lei pentru cea mai vârstnică locuitoare a satului, care împlinise 99 de ani. De asemenea, a donat mai multe pachete alimentare persoanelor cu nevoi speciale din localitate. Vă suntem recunoscători și sperăm că vom avea ocazia să colaborăm și în alte proiecte”, a adăugat primarul Anatolie Manole.

Amintim că A.S.I.C.S. a alocat un buget de 2 000 000 de lei pentru Programul „Granturi pentru dezvoltare europeană a satelor”. Suma maximă donată pentru implementarea unui proiect care a întrunit criteriile de eligibilitate a fost de 100 000 de lei.
Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
17.05.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Anatomia unui scanda...

13.05.2024 09:16 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să nu râdem de Maria...

10.05.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Contopirea „Zilei Vi...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md