15:15:12 23.02.2024
Stiri

VIDEO // Germania a trimis încă un lot de ajutor în R. Moldova: Măști, ochelari și halate de protecție în valoare de peste 700 de mii de dolari

Actualitate 15.06.2021 15:19 Vizualizări1051 Autor: Ziarul National
VIDEO // Germania a trimis încă un lot de ajutor în R. Moldova: Măști, ochelari și halate de protecție în valoare de peste 700 de mii de dolari


R. Moldova a recepționat astăzi încă un lot de ajutor umanitar din partea Germaniei, după ce săptămâna trecută au mai ajuns la Chișinău echipamente medicale în valoare de peste 200 de milioane de lei, oferite de același stat.

Angela Ganninger, Ambasadorul Republicii Federale Germania în Republica Moldova, a anunțat că de această dată este vorba despre 300 de mii de halate de protecție și câte 100 000 de ochelari și măști de protecție în sumă de 712 34 de dolari.

CITIȚI și VIDEO // Germania a donat R. Moldova un nou lot de echipamente necesare pentru lupta cu pandemia în valoare de peste 200 de milioane de lei

Secretarul de stat de la Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Denis Cernelea, a mulțumit pentru acest ajutor și a anunțat că echipamentele vor fi repartizate instituțiilor medicale de pe tot teritoriul R. Moldova pentru a fi ajutate să facă față pandemiei.

„Donația de astăzi a fost posibilă datorită sprijinului generos al Guvernului Federal al Republicii Germania și OMS. Organizația Mondială a Sănătății și Germania lucrează cot la cot pentru a consolida securitatea în domeniul sănătății la nivel global, acoperirea universală cu servicii medicale, contribuind la consolidarea sistemelor de sănătate care salvează vieți și protejează persoanele vulnerabile. Ne bucură mult că numărul cazurilor de COVID-19 a început să scadă la nivel global, inclusiv și în Republica Moldova, dar nu trebuie să uităm că noul tip de coronavirus încă nu a dispărut. Este important să respectăm în continuare regulile epidemiologice și să ne vaccinăm”, a spus la eveniment Igor Pokanevych, reprezentantul OMS în Republica Moldova.

Menționăm că Germania a transmis Republicii Moldova în ultimul an utilaje medicale și echipamente de protecție în valoare de peste un milion de euro. La acestea se adaugă alte cinci milioane de euro pentru proiectele bilaterale ale GIZ cu scopul de atenuare a consecințelor economice ale pandemiei. De asemenea, Germania este și unul dinte cei mai mari finanțatori ai inițiativei COVAX, prin intermediul căreia Republica Moldova primește gratuit cantități de vaccin împotriva noului coronavirus.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
23.02.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Doi ani de război se...

19.02.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin în persoană și...

16.02.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Testul funcțional

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md