06:41:19 17.06.2024
Stiri

VIDEO, FOTO // Spiritul Jocurilor Olimpice Paris 2024, resimțit și la Chișinău într-o competiție organizată cu suportul A.S.I.C.S. „Asociația e dedicată sprijinului pentru evenimentele care promovează sportul”

Actualitate 29.05.2024 17:54 Vizualizări2718 Autor: ZiarulNational
VIDEO, FOTO // Spiritul Jocurilor Olimpice Paris 2024, resimțit și la Chișinău într-o competiție organizată cu suportul A.S.I.C.S. „Asociația e dedicată sprijinului pentru evenimentele care promovează sportul”


Marea finală a competiției sportive interliceale „În spiritul Jocurilor Olimpice 2024” a reunit la Chișinău șapte echipe, ce au concurat la trei probe sportive: mini fotbal, ștafetă și pétanque. Concursul, ce s-a desfășurat la stadionul „Dinamo” din capitală, a fost câștigat de elevii liceului teoretic „Mihai Eminescu” din Bălți, iar podiumul a fost completat de echipa liceului „Ion Luca Caragiale” din Orhei și formația liceului „Prometeu Prim” din Chișinău.

„Cel mai mult m-a frapat concurența pe care am avut-o. Am avut parte de concurenți foarte buni. Am luptat cot la cot cu toții. Sunt foarte bucuroasă că am câștigat această competiție. Este o experiență minunată pentru noi”, a menționat la finalul concursului Georgia Mamiciuc, membră a echipei de elevi a liceului teoretic „Mihai Eminescu” din orașul Bălți.

Competiția a fost organizat de către ambasada Franței în R. Moldova, Alianța Franceză din Moldova, dar și a Comitetul Național Olimpic și Sportiv, cu suportul Asociației pentru Susținerea Inițiativelor Comunitare și Sportului, dar și a altor parteneri.

„Mulțumesc mult Asociației pentru Susținerea Inițiativelor Comunitare și Sportului pentru contribuția de a face societatea din Moldova una incluzivă, egală și care promovează pacea. Iar prin intermediul acestui turneu am reușit să le legăm pe toate”, a declarat Ambasadorul Franței în R. Moldova, Paul Graham.

Astfel, cele trei echipe care au înregistrat cele mai bune rezultate în urma disputării a celor trei probe sportive s-au ales cu câte o masă de tenis, ce a fost oferite de către A.S.I.C.S. De asemenea, fiecare membru al echipelor situate pe locurile 1-3 au primit câte un voucher pentru echipament sportiv, genți sportive și rucsacuri. De cadouri au avut parte, însă, toți participanții la competiție.

„Asociația pentru Susținerea Inițiativelor Comunitare și Sportului este dedicată sprijinului pentru evenimentele care promovează sportul. De asta am răspuns prompt și fără ezitare la propunerea Ambasadei Franței de a ne alătura acestui turneu care include elevi din diferite regiuni ale țării, turneu organizat cu prilejul și în preajma Jocurilor Olimpice de la Paris”, a subliniat președintele Consiliului A.S.I.C.S., Alexandru Gîscă.

„În ajunul Jocurilor Olimpice, în special în ultimul în an înaintea acestei competiții, se organizează multe evenimente ce sunt dedicate Jocurilor Olimpice. Suntem încântați că CNOS este partenerul acestui eveniment, iar pe această cale ținem să mulțumim ambasadei Franței pentru acest lucru”, a completat secretarul general al CNOS, Cristina Vasilianov.

Competiția „În spiritul Jocurilor Olimpice 2024” s-a desfășurat pe parcursul a cinci weekenduri în locații din Chișinău, Drochia, Orhei și Taraclia. Scopul acestui turneu a fost promovarea valorilor olimpice, egalitatea, respectul, excelența, diversitatea și incluziunea tinerilor de la mai multe licee din R. Moldova.

Stiri relevante
16.06.2024 10:22 682 Mașa și Medvedev

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
14.06.2024 09:03 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce diferă preferi...

10.06.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Europenii vor schimb...

08.06.2024 14:24 Ziarul National Nicolae Enciu // 80 de ani de la deba...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md