14:01:46 15.08.2020
 
Stiri

VIDEO, FOTO // Protest de amploare la „OrheiLand”. Marina Tauber către Dodon și Chicu: "O să venim 100 000 de oameni și o să vă scoatem de urechi din clădirile voastre"

Actualitate 12.07.2020 13:07 Vizualizări1224 Autor: Ziarul National
VIDEO, FOTO // Protest de amploare la „OrheiLand”. Marina Tauber către Dodon și Chicu:


UPDATE // Locuitorii raionului Orhei au declarat vot de neîncredere Guvernului Chicu și guvernării țării pentru abuzurile și discriminarea la care sunt supuși cetățenii acestui raion. O declarație a locuitorilor raionului Orhei la acțiunea de protest de duminică la „OrheiLand” a fost citită de deputata Marina Tauber.

Potrivit declarației, locuitorii raionului declară vot de neîncredere guvernului Chicu și întregii guvernări în frunte cu Igor Dodon.

„Anunțăm, de asemenea, nesupunere civică față de acestea și față de toate actele și hotărârile ilegale îndreptate împotriva cetățenilor pe care le-au emis, sau, eventual, le vor mai adopta actualele autorități temporare ale Republicii Moldova”, se menționează în declarația citată.

×××

Câteva mii de cetățeni protestează în aceste momente la „OrheiLand”, cerând „Jos mâinile de pe „OrheiLand”. Ei scandează „Ilan Șor!”, „Victorie!” și cer redeschiderea parcului „OrheiLand”, care a fost închis abuziv de guvernare, se arată într-un comunicat de presă al formațiuni politice.

Deputata Partidului „ȘOR”, Marina Tauber, a declarat în fața mulțimii că toate parcurile importante din lume lucrează, inclusiv în Ucraina și România, iar în R. Moldova – nu. „Asta pentru că guvernarea are o atitudine selectivă și discriminatorie față de Orhei, unde guvernează echipa lui Ilan Șor”.

„Chicu și Dodon văd în „OrheiLand” slăbiciunea lor, pentru că ei nu au făcut nimic, nu au realizat nici o promisiune electorală. Ei înțeleg că victoria e a noastră, iar înfrângerea este a lor”, a declarat sub ropotele mulțimii Marina Tauber, subliniind că „OrheiLand” este cea mai sigură zonă din țară.

Oamenii adunați la „OrheiLand” scandează „Jos Dodon”, „Jos Chicu”.

Primarul de Orhei, Pavel Verejanu a declarat că protestul de azi este împotriva fărădelegilor comise de guvernare împotriva copiilor și o acțiune politică. „Cât timp trebuia să ia decizii ferme pentru diminuarea epidemiei, guvernarea a fost ineficientă. Azi însă se face un joc politic fiind vizat de Chicu „OrheiLand”. Hotărârile sunt luate în detrimentul poporului său. Cerem să ni se permită redeschiderea „OrheiLand”, pentru că aici sunt toate condițiile de siguranță. Cerem echitate, egalitate și dreptate”, a declarat Verejanu.

Vicepreședinta raionului Orhei, Tatiana Platon a spus în fața mulțimii că populația din Orhei nu va ceda. „Noi suntem puterea și nu vom ceda în fața guvernării. Ea trebuie să ne audă, să știe că ne vom apăra Orheiul în fiecare zi de”, a declarat Platon.

Platon s-a adresat polițiștilor, amintindu-le că ei se află în slujba cetățenilor și a guvernării. „Guvernanții vin și pleacă, iar cetățenii rămân”, a declarat Tatiana Platon.

Citește și: VIDEO // Poliția BLOCHEAZĂ oamenii care încearcă să ajungă la „OrheiLand”, pentru a cere redeschiderea parcului de distracții

Sursa citată precizează că până la acțiunea de protest poliția a stopat un număr mare de unități de transport la intrarea în mun. Orhei. „Acțiunea a fost făcută de poliție pentru a intimida și bloca manifestația de protest a cetățenilor împotriva închiderii abuzive a parcului „OrheiLand”, a spus Marina Tauver. Potrivit ei, din această cauză mai mulți cetățeni nu au reușit să ajungă la eveniment.

Amintim că reprezentanții poliției au blocat activitatea „OrheiLand” la finele lunii iunie, făcând trimitere la o decizie controversată a Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică. De două ori vizitatorii parcului și orheienii s-au opus abuzurilor, dar ulterior poliția a blocat din nou activitatea parcului, chiar dacă acesta corespunde tuturor normelor și aici au fost luate măsuri sporite pentru protejarea sănătății vizitatorilor. Autoritățile locale din Orhei și Partidul „ȘOR” califică interdicțiile drept politice și abuzive.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
14.08.2020 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Praful lui Dodon în ...

10.08.2020 09:21 Nicolae Negru Nicolae Negru // Lukașenko-Dodon, ase...

07.08.2020 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Dodon nu a mers din ...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că alegerile prezidențiale, programate să aibă loc pe 1 noiembrie 2020, trebuie amânate din cauza pandemiei de COVID-19?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md