07:11:19 24.09.2023
Stiri

VIDEO, FOTO // Istoria mamei de 35 de ani din Țînțăreni, care de una singură crește ȘAPTE copii, dintre care trei cu necesități speciale. Campania „Donează o jucărie, dăruiește un zâmbet” le-a descrețit puțin frunțile

Actualitate 08.09.2023 11:22 Vizualizări4533 Autor: Ziarul National
VIDEO, FOTO // Istoria mamei de 35 de ani din Țînțăreni, care de una singură crește ȘAPTE copii, dintre care trei cu necesități speciale. Campania „Donează o jucărie, dăruiește un zâmbet” le-a descrețit puțin frunțile


Acțiunea de binefacere „Donează o jucărie, dăruiește un zâmbet” a ajuns deja la ce-a de-a 20-a familie, de această data în localitatea Țînțăreni, raionul Anenii Noi. Aici am găsit-o pe Elena Ciumeico, o mamă de doar 35 de ani care crește și îngrijește de una singură 7 copii, dintre care trei sunt cu necesități speciale. Cele patru fete și cei trei băieți cu vârste cuprinse între 4 și 17 ani au de înfruntat greutăți pe care, în mod normal, nu ar trebui să le cunoască la vârsta lor. Se înghesuie în două camere într-o casă străină pe care, din fericire, nu achită chirie.

„Am trei copii cu dizabilități și trăim doar din indemnizațiile lor și din ajutorul social. Din păcate, la serviciu nu pot să merg pentru că trebuie să îngrijesc de Alexandru, băiețelul de 6 ani care suferă de retard mental și sindromul ADHD. Este un copil care trebuie să fie supravegheat 24 din 24 de ore”, spune mama.

Cei mai mari copii, Liviu (17 ani) și Nicoleta (15 ani) sunt la studii la Chișinău. Au și ei nevoie de ajutor, iar Elena încearcă să împartă puținii bani de care dispune în funcție de priorități. Iar asta înseamnă că unii dintre cei 7 minori vor trebui să mai aștepte până le va veni rândul, în funcție de posibilitățile finaciare.„7 mii de lei ajutorul social, indemnizația copiilor – 1 300 de lei a Evelinei și 1 500 a lui Alexandru. Din păcate nu ne ajunge, nu ne putem întreține din acești bani, pentru că toate investigațiile medicale pe care le facem cu copii costă enorm de mult”, recunoaște Elena.
Campania „Donează o jucărie, dăruiește un zâmbet” a fost lansată la începutul lunii mai. Oamenii au fost îndemnați să doneze jucăriile pentru a aduce un zâmbet copiilor din familii social-vulnerabile. Familia Elenei Ciumeico se numără printre beneficiarii de ajutor din partea oamenilor cu suflet mare. Copiii radiau de bucurie atunci când au început să împartă jucăriile și produsele alimentare aduse în dar. Iar Asociația A.S.I.C.S., tradițional, le-a oferit și un ajutor financiar în valoare de 5 000 de lei.

„Acest ajutor de 5 000 de lei din partea A.S.I.C.S. este foarte important. Tratamentul lui Alexandru pentru două luni va fi asigurat cu acești bani. Un mare, mare mulțumesc Asociației A.S.I.C.S. pentru ajutorul acordat. E un ajutor foarte mare pentru noi”, ne-a spus recunoscătoare Elena.

Nimic pe lume nu poate fi mai dureros decât suferința unui copil și nu este răsplată mai prețioasă decât zâmbetul unui micuț pentru clipele de fericire oferite! Noi susținem pentru că ne pasă!

„Donează o jucărie, dăruiește un zâmbet” – o campanie de caritate desfășurată de Asociația A.S.I.C.S., Ambasada Georgiei în Republica Moldova și compania Top Shop Moldova.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante

Comentarii
Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.09.2023 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despre discursul Mai...

20.09.2023 08:59 Cazimir Țino Cazimir Țino // Proiectul de țară – i...

18.09.2023 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Iluzia subversivă

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de acord ca R. Moldova să părăsească structurile Comunității Statelor Independente (CSI)?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md