16:24:17 25.09.2022
Stiri

VIDEO, FOTO // Asociația A.S.I.C.S. a DONAT televizoare performante și echipament sportiv unei instituții de învățământ din Orhei

Actualitate 11.07.2022 10:25 Vizualizări1829 Autor: Ziarul National
VIDEO, FOTO // Asociația A.S.I.C.S. a DONAT televizoare performante și echipament sportiv unei instituții de învățământ din Orhei


Lecții mai informative și mai interesante pentru elevi! Asociația pentru Susținerea Inițiativelor Comunitare și Sportului (A.S.I.C.S.) a donat trei televizoare performante pentru liceul teoretic „Onisifor Ghibu” din Orhei. De asemenea, instituția a primit și 30 de mingi pentru lecțiile de educație fizică. Atât administrația școlii, cât și profesorii sunt recunoscători pentru posibilitatea de îmbunătățire a condițiilor tehnologice ale instituției.

„Procesul educațional nu stă pe loc, tot mai des este nevoie de ilustrat materialul didactic și avem convingerea că acest suport le va oferi pedagogilor instrumente suplimentare de predare”, a declarat președintele A.S.I.C.S., Gheorghi Barbarov.

Anul de studii s-a încheiat, dar forfota din instituția de învățământ nu contenește. În liceu se efectuează lucrări de renovare. „Am câștigat acum un proiect de dotare cu internet gratuit, cu o viteză extraordinară, însă nu toate clasele au televizor, tablă interactivă sau alte echipamente cu care să ne putem conecta. Prin urmare, vă mulțumim pentru această donație. Cu siguranță, la 1 septembrie, copiii vor fi absolut încântați”, a spus directoarea instituției, Ana Ceban.

Televizoarele vor fi montate în sălile de clasă, pentru a fi utilizate la majoritatea materiilor. De exemplu, Ludmila Pantaz este profesoară de istorie în acest liceu de peste 10 ani și zice că, datorită televizoarelor, va putea îmbunătăți procesul educațional.

„Putem să le arătăm elevilor diferite filmulețe istorice, să realizăm niște excursii, expoziții virtuale sau chiar elevii își pot prezenta proiectele de cercetare într-un format mai interactiv, mai colorat și mai interesant”, a povestit Ludmila Pantaz.

De asemenea, Asociația A.S.I.C.S. a donat instituției de învățământ 30 de mingi pentru volei, baschet și fotbal. Profesorii recunosc că mingile se uzează rapid, iar donația va asigura necesarul instituției pe 2-3 ani înainte.

„În timpul de față, se pierde motivația elevilor de a face sport. Au calculatoare, au telefoane și sportul îl lasă într-o parte. Dar dacă o să am atâtea mingi, fiecare o să aibă mingea lui și o să se ocupe”, a menționat profesorul de educație fizică, Gheorghe Botnaru.

Aproape 1 200 de elevi își fac studiile în liceul teoretic ”Onisifor Ghibu” din Orhei.Anul acesta, Asociația pentru Susținerea Inițiativelor Comunitare și Sportul a investit peste 1 milion de lei în diverse proiecte din sport, educație, sănătate și susținerea vârstnicilor, persoanelor cu necesități speciale sau alte categorii sociale.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
23.09.2022 09:04 Nicolae Negru Nicolae Negru // Un test pentru intel...

21.09.2022 13:53 Ziarul National Nicolae Negru, despre zăngănitul arme...

19.09.2022 09:11 Nicolae Negru Nicolae Negru // Șor își scoate din n...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că fostul președinte Igor Dodon trebuie investigat penal pentru TRĂDARE de PATRIE și CORUPȚIE?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md