00:38:15 15.06.2024
Stiri

VIDEO, FOTO // A​sociația A.S.I.C.S. a fost reprezentată de patru alergători la cursa „Dragonul de Aur”, organizată la Orheiul Vechi. Competiția a adunat la START circa 500 de sportivi din R. Moldova, România, Italia, Bulgaria și Germania

Actualitate 05.09.2023 13:59 Vizualizări2645 Autor: Ziarul National
VIDEO, FOTO // A​sociația A.S.I.C.S. a fost reprezentată de patru alergători la cursa „Dragonul de Aur”, organizată la Orheiul Vechi. Competiția a adunat la START circa 500 de sportivi din R. Moldova, România, Italia, Bulgaria și Germania


Sute de oameni dornici de a-și testa limitele și de a petrece câteva ore în mijlocul naturii s-au aliniat la start la cea mai spectaculoasă competiție din țară - trail run „Dragonul de Aur” de la Orheiul Vechi. Evenimentul a fost organizat pe 2 septembrie de către Asociația Obștească „Run Moldova”, partener strategic fiind Asociația pentru Susținerea Inițiativelor Sportive și Comunitare (A.S.I.C.S.).

„Suntem la a șasea ediție a renumitei și legendarei competiții „Dragonul de Aur”. Practic, a fost prima competiție de trail runing din Republica Moldova. Participă sportivii din patru țări: România, Italia, Bulgaria și Germania. Desigur, sunt prezenți sportivii și din Republica Moldova. Primii la cea mai scurtă distanță au startat copii, după ei au urmat maturii.Toate cursele din acest an sunt susținute de către A.S.I.C.S.. Prin suportul lor, sportivii din acest au avut un acces la competiții de o calitate mult mai mare decât în anii precedenți”, a declarat Iulian Bercu, președintele AO „Run Moldova”.Echipa Asociației A.S.I.C.S. a fost formată din patru alergători, care au savurat traseul de la cursa cros – 14 km.

„Pentru mine este prima experiență pe un asemenea traseu, care a fost pe cât de frumos și pitoresc, dar pe atât de greu și dificil. Provocarea mea pentru anul viitor este 42 de kilometri, un maraton întreg, dar e nevoie de mai multe antrenamente. Mulțumesc echipei A.S.I.C.S. pentru susținere și oportunitate”, a remarcat alergătoarea Alina Graur.

„Echipa A.S.I.C.S. cu succes a trecut prin cursele de la „Dragonul de Aur” – una dintre cele mai frumoase curse de alegrare din țara noastră. A fost un traseu spectactulos: natură, provocare, echipă, oameni temerari. Organizarea a fost superbă și, desigur, medalia”, a concluzionat Alexandru Gîscă, președintele Consiliului A.S.I.C.S.Circa 500 de sportivi moldoveni și străini au alergat pe distante de 14 și 21 de km în cadrul competiției „Dragonul de Aur 2023”.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
14.06.2024 09:03 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce diferă preferi...

10.06.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Europenii vor schimb...

08.06.2024 14:24 Ziarul National Nicolae Enciu // 80 de ani de la deba...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md