12:19:05 29.11.2022
Stiri

VIDEO, FOTO // A.S.I.C.S. răsplătește PERFORMANȚA. Campioana MONDIALĂ Anastasia Nichita a primit un cec de 30 de mii de lei pentru rezultatul remarcabil de la Belgrad: „Aceste premii sunt o MOTIVAȚIE pentru noi”

Actualitate 29.09.2022 09:36 Vizualizări1848 Autor: Ziarul National
VIDEO, FOTO // A.S.I.C.S. răsplătește PERFORMANȚA. Campioana MONDIALĂ Anastasia Nichita a primit un cec de 30 de mii de lei pentru rezultatul remarcabil de la Belgrad: „Aceste premii sunt o MOTIVAȚIE pentru noi”


Asociația pentru Susținerea Inițiativelor Comunitare și Sportului (A.S.I.C.S) a premiat campioana mondială la lupte libere. Anastasia Nichita a primit 30 de mii de lei în semn de recunoaștere a rezultatului remarcabil obținut la Campionatul Mondial de Lupte Feminine, desfășurat la Belgrad. Premii au obținut și antrenorii sportivei, dar și Irina Rîngaci, care a revenit acasă cu medalia de bronz.

„Aceste rezultate demonstrează lumii întregi că în R. Moldova avem sportivi talentați care obțin victorii remarcabile. Astăzi am reușit să le felicităm pe Anastasia Nichita și Irina Rîngaci și să le oferim 30 de mii de lei și, respectiv, 5 000 de lei. Sperăm că acești bani o să le ajute în pregătirile pentru Jocurile Olimpice de la Paris”, a declarat președintele A.S.I.C.S, Gheorghi Barbarov.


Anastasia Nichita trăiește și acum fiorii victoriei de la Belgrad. Luptătoarea s-a impus la categoria de greutate 59 kg și a devenit, în premieră, campioană mondială. „Emoțiile au fost foarte mari. Nu-mi venea a crede că am devenit campioană mondială. Sunt 12 ani de când practic luptele și într-adevăr a fost un parcurs foarte greu”, a spus Anastasia.Tânăra este recunoscătoare pentru susținerea financiară oferită de fiecare dată de A.S.I.C.S.. „Într-adevăr, asociația ne premiază de fiecare dată când venim cu medalii de la campionatele europene și mondiale. Este o motivație pentru noi. În afară de premiile pe care le avem din partea ministerului, nu prea avem alți susținători. Cred că această sumă o voi folosi pentru reabilitarea mea. O să-mi prindă foarte bine”, a adăugat sportiva.

Totodată, echipele de antrenori ale sportivelor au primit câte 10 000 de lei și, respectiv, 5 000 de lei. „După cum cunoașteți, munca antrenorului foarte mult înseamnă în pregătirea unui sportiv. Aceste premii ne motivează în continuare să muncim, să descoperim noi talente”, a spus antrenorul Andrei Chiperi.

„Vreau să mulțumesc Asociației pentru Susținerea Inițiativelor Comunitare și Sportului că ne-a susținut cu peste 600 de mii de lei pe parcursul anului 2022. Este o sumă foarte mare pentru federație, care merge în beneficiul sportivilor și pregătirea către campionat”, a subliniat președintele Federației de Lupte din Moldova, Ivan Gheorghiu.

De la începutul anului, A.S.I.C.S. a susținut cu peste 1,5 milioane de lei dezvoltarea sportului din R. Moldova.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.11.2022 11:33 Cazimir Țino Cazimir Țino: Riscurile și erorile Ch...

28.11.2022 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // E la nave va...

25.11.2022 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // Rusia teroristă și a...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Dacă telefonul meu ar putea vorbi, ce ar spune?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md