05:51:38 03.12.2021
Stiri

VIDEO // Discurs de RĂZBOI la principalul post rusesc de televiziune: „Sunt adeptul unei abordări DURE în raport cu R. Moldova. Rusofobia trebuie tratată cu ÎNGHEȚURI și prețuri de piață la gaze. Același lucru este valabil și pentru Ucraina”

Actualitate 28.10.2021 12:40 Vizualizări12767 Autor: Ziarul National
VIDEO // Discurs de RĂZBOI la principalul post rusesc de televiziune: „Sunt adeptul unei abordări DURE în raport cu R. Moldova. Rusofobia trebuie tratată cu ÎNGHEȚURI și prețuri de piață la gaze. Același lucru este valabil și pentru Ucraina”


Cetățenii R. Moldova și ai Ucrainei ar trebui lăsați să „înghețe” pentru a se „trata de rusofobie”.

Mesajul a fost transmis luni, 25 octombrie curent, de la principalul post de televiziune de la Moscova, „Rossia 1”, de către expertul militar Igor Korotchenko, redactor-șef al revistei „Apărarea Națională” din Federația Rusă.

„Rusia nu datorează nimic nimănui. R. Moldova datorează 700 de milioane de dolari. Și aceasta nu este o datorie istorică, ci comercială pe care a acumulat-o de-a lungul anilor. Prin urmare, conversația ar trebui să fie foarte scurtă - fără reduceri la gaze pentru regimurile rusofobe ale spațiului post-sovietic. Fie cumpără gaz din Europa la prețuri de piață, fie, dacă vrei să închei contracte cu Rusia care să prevadă reduceri la gaze, mergi pe condițiile pe care ți le vom propune”, a declarat Igor Korotchenko.

Expertul militar a propus ca R. Moldova să plătească gazele rusești „cu aur”.

„Cât despre R. Moldova, sunt adeptul unei abordări dure. Resursele de aur și valută ale R. Moldova se ridică la 3,7 miliarde de dolari. Dacă vor gaz rusesc, lăsați-i să depună un miliard de dolari din resursele lor de aur și valută în conturile „Gazprom”. Aceasta va fi garanția. Nu vor putea plăti - acești bani vor merge la „Gazprom”. (...) Fără bani, nu vor să plătească - lasă-i să înghețe. Fără milă. Rusofobia trebuie tratată cu înghețuri și cu prețuri de piață ale gazelor. Același lucru este valabil și pentru Ucraina”, a declarat expertul rus în prime-time.

CITIȚI și Experți, despre problema pretinselor DATORII de 709 milioane de dolari ale R. Moldova față de „Gazprom”: „Sunt gata să DEMONSTREZ cu PISTOLUL la tâmplă că nu suntem datori la ruși cu niciun cent, dimpotrivă”

Menționăm că R. Moldova nu a ajuns încă la o înțelegere cu Moscova privind un nou contract de livrare a gazelor. Autoritățile rusești consideră că R. Moldova trebuie să plătească prețul de piață pentru gazele livrate și, în același timp, să achite o pretinsă datorie de 709 milioane de dolari până la 1 decembrie. În caz contrar, amenință cu sistatea livrărilor de gaze către R. Moldova.

Chișinăul nu recunoaște datoria invocată de ruși.

„Această datorie începe încă din anul 1994. Noi suntem gata să continăm discuțiile în problema datoriei, dar poziția noastră rămâne neschimbată. Avem nevoie de o evaluare, un audit independent care să confirme această datorie înainte ca să putem semna orice fel de angajamente. Al doilea subiect ține de prețul la gaze pentru anul viitor. Noi ne dorim un preț corect, bazat pe o formulă similară cu cele oferite și altor state cu care „Gazprom” a semnat contracte pe termen lung în perioada recentă. Noi am mers cu mai multe opțiuni. Una dintre ele este prețul la bursă pentru contractele anuale sau o formulă mixtă care să ia în calcul atât prețul la bursa gazului, cât și cotația petrolului”, a afirmat anterior vicepremierul Andrei Spînu.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Asta e! 28.10.2021 13:18

In rusia mama idioților e mereu gravidă !

ion 28.10.2021 13:53

Nu tine de competenta unui expert militar abordarea datoriilor intre SA Moldovagaz si SA Gazprom, evaluarea bugetului, valutei si aurului altui stat. Cat vom ingheta, ar fi cazul ca expertii nationali sa abordeze pretul de piata al "cazarii" trupelor rusesti pe teritoriul RM timp de 30 ani.

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.11.2021 13:58 Ziarul National Ioan Aurel Pop, președintele Academie...

29.11.2021 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Încă o dată despre r...

26.11.2021 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // România și nevoia de...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Ce notă îi puneți Guvernului condus de premierul Natalia Gavrilița pentru activitatea din primele 100 de zile de activitate?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md