07:13:36 18.02.2018
Stiri

VIDEO // Cum arată Vlad Filat la aproape doi ani de DETENȚIE

Politică 26.09.2017 13:19 Vizualizări13533 Autor: Ziarul National

Fostul premier Vlad Filat, care se află de aproape doi ani în detenție, a fost văzut astăzi la Centrul Diagnostic German din capitală, acolo unde a fost consultat de medici. Acesta a fost transportat cu o mașină a Departamentului Instituții Penitenciare și a fost escortat de cel puțin doi mascați.

Imagine au fost surprinse de jurnaliștii de la Noroc TV.

Menționăm că ex-premierul Filat a fost condamnat în iunie 2016 la nouă ani de închisoare pentru abuz în serviciu și corupere pasivă. Acesta a fost reținut după un denunț făcut de Ilan Șor.

Vlad Filat se declară nevinovat, iar recent, avocații fostului lider PLDM au depus la Curtea Suprema de Justiție (CSJ) o cerere de recurs în anulare. Astfel, avocatul Igor Popa a solicitat CSJ casarea hotărârilor instanțelor naționale, rejudecarea cauzei și pronunțarea unei noi hotărâri prin care Vlad Filat să fie achitat și eliberat din detenție.


„Recursul în anulare (o cale extraordinară de atac) a fost depus, deoarece dreptul intern oferă posibilitatea instanței supreme de a remedia abuzurile și încălcările admise la judecarea lui Vlad Filat”, a explicat Popa.

Amintim că, în luna august curent, Vlad Filat a depus o cerere la CtEDO. Fostul prim-ministru a invocat că, pe parcursul procesului de judecată, i-au fost încălcate mai multe drepturi garantate de Convenția pentru apărarea Drepturilor Omului și a Libertăților fundamentale: art. 3 din Protocolul nr.1 raportat la art.13 din Convenție, art. 6, art. 8, art.18 al Convenției etc.

De asemenea, și în anul 2015 Vlad Filat a depus o plângere la CtEDO „Filat c/Moldovei”, care vizează încălcarea condițiilor de detenție din Penitenciarul 13, reținerea și arestarea ilegală.

Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!

Comentarii
Promo
Punct de vedere NAȚIONAL
16.02.2018 09:16 Nicolae Negru De ce România nu se teme de Republica...

12.02.2018 09:15 Nicolae Negru Eșecul major al Guvernului Filip

09.02.2018 09:19 Nicolae Negru Este Andrei Năstase unchiul Maiei San...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că Parlamentul va reuși, în 2018, să modifice art. 13 din Constituție, astfel încât limba ROMÂNĂ să devină oficială în R. Moldova?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2017. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md