05:31:44 16.07.2024
Stiri

VIDEO // Centrul de Cultură din Pârlița, Fălești a prins la… SUNET de calitate, datorită Programului „Granturi pentru dezvoltare europeană a satelor”, implementat de Asociația A.S.I.C.S.

Actualitate 18.12.2023 18:59 Vizualizări2719 Autor: Ziarul National
VIDEO // Centrul de Cultură din Pârlița, Fălești a prins la… SUNET de calitate, datorită Programului „Granturi pentru dezvoltare europeană a satelor”, implementat de Asociația A.S.I.C.S.


Programul „Granturi pentru dezvoltare europeană a satelor” desfășurat de Asociația pentru Susținerea Inițiativelor Comunitare și Sportului (A.S.I.C.S.) a ajuns și în satul Pârlița, raionul Fălești! În această localitate a fost implementat un proiect pentru dotarea Centrului de Cultură și Agrement cu aparataj sonor și instrumente muzicale – o investiție de peste 71 000 de lei, pe care A.S.I.C.S. și-a asumat-o plenar.

Dintre toate solicitările pe care le-am primit la concurs, proiectul depus de administrația Centrului de Cultură şi Agrement din Pârliţa, Făleşti, ne-a atras atenția în mod special. Am decis că e un proiect care merită susținut ca să le oferim posibilitate colectivelor artistice de copii și de adulți să continue să promoveze valorile culturale și să-și etaleze vocația”, președintele Consiliului A.S.I.C.S., Alexandru Gîscă.

Inițiatoarea proiectului a fost șefa Centrului de Cultură și Agrement din satul Pârlița, care s-a gândit în primul rând la cele două colective artistice din localitate: Ansamblul Folcloric cu titlu model „Țărăncuța” şi Ansamblul „Pârlițeanca”.

„Avem multe necesități la Centrul de Cultură și Agrement, dar prioritar a fost să avem un aparataj de sonorizare, ca să putem dezvolta colectivul artistic. Când implementam deja proiectul nu îmi venea a crede că am fost acceptați și ne vom bucura într-un final de o achiziție frumoasă, prin care să răsune piesele autentice. Mulțumim Asociației A.S.I.C.S. pentru suportul acordat, prin acoperirea financiară în proporție de 100% a acestei inițiative locale”, a precizat șefa Centrului de Cultură și Agrement, s. Pârlița, r-nul Fălești, Elena Grincu.

Calitatea sunetului în timpul unui recital este un aspect primordial, consideră Nicolae Şoronga, omul care înțelege cel mai bine importanța și calitatea utilajului procurat.

„E nevoie de copii, dar e nevoie și de un sunet calitativ. Suntem foarte mulțumiți că avem în prezent aparatajul sonor. Am visat foarte mult la el! Suntem foarte mulțumiți de acest proiect”, a punctat conducătorul artistic de la „Țărăncuța”, Nicolae Șoronga.

Cei mai fericiți sunt copiii din Ansamblul „Ţărăncuţa”, principalii beneficiari ai acestui proiect, care promit să devină și mai buni.

„Ne mândrim cu Ansamblul „Țărăncuța” pentru că la fiecare sărbătoare facem un concert care ne vorbește mult despre ce simbolizează ea. Lumea ne apreciază, ne laudă, ne susține. Vă mulțumim mult pentru că ați finanțat proiectul și sperăm să nu fie ultimul”, s-a destăinuit Iuliana Țurcanu.

Programul „Granturi pentru dezvoltare europeană a satelor” are un buget total de 2 000 000 de lei. Concursul de Proiecte se desfășoară în perioada 9 octombrie – 31 decembrie 2023. Mai exact, A.S.I.C.S. își asumă acoperirea financiară a 20 de proiecte locale din domenii precum educație, sănătate, cultură și infrastructură. Suma maximă donată pentru implementarea proiectelor care au întrunit criteriile de eligibilitate este 100 000 de lei.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.07.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Fasciștii ruși dau l...

12.07.2024 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Loialitatea lui Alex...

08.07.2024 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // Krasnoselski se plân...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md