00:50:15 13.08.2022
Stiri

VIDEO // Ce trebuie să știe părinții despre TAXELE informale colectate în școlile și grădinițele din R. Moldova: Nimeni NU are dreptul să vă oblige să dați bani

Social 04.09.2017 11:54 Vizualizări3807 Autor: Ziarul National
VIDEO // Ce trebuie să știe părinții despre TAXELE informale colectate în școlile și grădinițele din R. Moldova: Nimeni NU are dreptul să vă oblige să dați bani


Nimeni nu are dreptul să oblige părinții să dea bani în calitate de taxe informale colectate de comitetele părintești sau profesori în instituțiile de învățământ din R. Moldova.

Aceste plăți trebuie efectuate benevol, fără escaladarea conflictelor între părinți și copii, și ar trebui să fie o evidență și o raportare corespunzătoare a cheltuielilor.

Dacă se decide a colecta bani, aceștia ar trebui cheltuiți pentru lucruri strict necesare, nu pentru televizoare, mobilă scumpă și alte obiecte mai puțin necesare procesului educațional sau chiar pentru salarizarea ilegală a personalului din aceste instituții.

Îndemnul vine de la Asociația Obștească „Părinți solidari”, CReDO și CNA Studențesc, care au organizat astăzi o conferință de presă cu privire la colectările de bani din școli și grădinițe.

Potrivit acestora, în multe instituții de învățământ taxele ilegale sunt strânse prin intimidarea și constrângerea părinților, iar mărimea acestora este în continuă creștere.

Printre recomandările organizațiilor respective se numără înregistrarea asociațiilor părintești separat de instituțiile de învățământ, eliberarea bonurilor atunci când se dau banii și reclamarea acestor cazuri la Centrul Național Anticorupție.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
12.08.2022 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Guvernul Nataliei Ga...

08.08.2022 09:11 Nicolae Negru Nicolae Negru // Dacă Putin îi ucide ...

05.08.2022 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Himera URSS și front...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că fostul președinte Igor Dodon trebuie investigat penal pentru TRĂDARE de PATRIE și CORUPȚIE?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md