05:32:35 25.09.2021
Stiri

VIDEO // „Autocarul Sănătății” pornește în 24 de raioane cu cea mai mică rată de vaccinare pentru a explica beneficiile imunizării împotriva COVID-19

Actualitate 04.08.2021 11:46 Vizualizări905 Autor: Ziarul National
VIDEO // „Autocarul Sănătății” pornește în 24 de raioane cu cea mai mică rată de vaccinare pentru a explica beneficiile imunizării împotriva COVID-19


Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS) a lansat miercuri, 4 august, o campanie de informare a populației cu scopul de a crește rata de vaccinare în regiunile din R. Moldova, numită „Vaccinează-te, pentru ca viața să revină la normal”.

Secretarul de stat de la MSMPS, Denis Cernelea, a declarat că un microbuz numit „Autocarul Sănătății”, cu specialiști în sănătate publică și comunicare la bord, va merge „din sat în sat, din casă în casă” în 24 de raioane din R. Moldova cu rata de vaccinare împotriva COVID-19 mai redusă pentru a explica importanța vaccinării.

„Vaccinarea este unica șansă de a reveni la o viață normală”, a afirmat Cernelea în cadrul evenimentului de lansare a campaniei, desfășurat la Hârbovăț, raionul Anenii Noi, un sat cu o rată de vaccinare de circa 10%.

Aceeași sursă a precizat că municipiul Chișinău înregistrează cea mai mare rată de vaccinare împotriva noului coronavirus - circa 25%, iar în majoritatea raioanelor avem o rată situată între 15 și 17%.

La capătul opus se află UTA Găgăuzia, cu o rată de vaccinare de doar 8%.

Campania respectivă va dura câteva luni și va fi realizată în cadrul proiectului Băncii Mondiale „Răspuns de urgență la COVID-19 în Republica Moldova”, cu participarea specialiștilor în sănătate publică și comunicare din România și Republica Moldova.

„Împreună cu medicii din Republica Moldova vom încerca să găsim cele mai bune modalități pentru a putea informa populația despre beneficiile vaccinării. A porni de jos în sus e o activitate foarte importantă, pentru că populația are multă încredere în medici. Întrebările oamenilor sunt absolut normale, iar specialiștii trebuie să le ofere răspunsuri ori de câte ori au nevoie. Asemenea acțiuni de informare au loc și în România, unde organizațiile nonguvernamentale și administrațiile publice locale sprijină vaccinarea în diferite moduri”, a declarat medicul-epidemiolog, expertul în sănătate publică din România, Adrian Pană.

Menționăm că rata de vaccinare împotriva COVID-19 a atins pragul de 18% în Republica Moldova, până în prezent fiind administrate peste 1,051 de milioane de doze de vaccin.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
24.09.2021 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ce înseamnă pentru „...

20.09.2021 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Apatia transnistrean...

17.09.2021 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // Dilema Maiei Sandu

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că Maia Sandu trebuie să plece la Moscova pentru a-l ruga pe Vladimir Putin să vândă gaze mai ieftine Republicii Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md