05:32:03 16.07.2024
Stiri

VIDEO // A.S.I.C.S., partener PLATINUM al „Winter Charity Gala” organizată de Hospices of Hope Moldova. Evenimentul CARITABIL a întrunit peste 120 de invitați, inclusiv oficiali de stat, ambasadori, oameni de afaceri și Ducesa de Norfolk

Actualitate 12.12.2023 13:28 Vizualizări1789 Autor: Ziarul National
VIDEO // A.S.I.C.S., partener PLATINUM al „Winter Charity Gala” organizată de Hospices of Hope Moldova. Evenimentul CARITABIL a întrunit peste 120 de invitați, inclusiv oficiali de stat, ambasadori, oameni de afaceri și Ducesa de Norfolk


15 ani de activitate Hospices of Hope Moldova – 15 ani de speranță în care organizația, prin misiunea sa nobilă, ne-a ajutat să fim mai buni și a ridicat standardele de acordare a îngrijirilor paliative pentru bolnavii care suferă de boli incurabile. „Winter Charity Gala” în cadrul căruia Asociația pentru Susținerea Inițiativelor Comunitare și Sportului (A.S.I.C.S.)a fost Partener Platinum s-a desfășurat în acest an sub genericul „A Christmas Carol”.

Evenimentul extraordinar a adunat peste 120 de invitați, printre care oficiali de stat, ambasadori, reprezentanți ai misiunilor diplomatice, organizații internaționale acreditate în R. Moldova, oameni de afaceri şi de cultură.

„Grija față de acești oamenii care beneficiază de îngrijiri paliative nu ar fi fost posibilă dacă nu am fi avut alături parteneri devotați precum este A.S.I.C.S. și președintele de onoare al Asociației, Plamen Milanov. Sunteți deja de mai mulți ani alături de noi! Unii pacienți, atunci când venim la ei, sunt atât de inspirați încât ne dedică poezii. Această reacție ne umple inima și ne dă curaj să mergem mai departe. Ne bucurăm mult că oameni precum Plamen Milanov, ca Asociația A.S.I.C.S. ne susțin în activitatea noastră. Vă mulțumim enorm”, a declarat director executiv Hospices of Hope Moldova, Veronica Dragnev-Sacara, în cadrul evenimentului.

Președinte de onoare A.S.I.C.S., Plamen Mulanov, a declarat că A.S.I.C.S. susține „Hospices of Hope Moldova” încă de înființare. „I-am susținut și înainte de asta, prin intermediul altei organizații. Îi susținem financiar și considerăm că prin aceste investiții ne îndeplinim datoria civică. Nu există nimic mai nobil decât să susții oameni care au nevoie de ajutor, în special cei care sunt îngrijiți de Hospices of Hope”, a menționat Plamen Milanov.

Invitata specială a galei din acest an a fost Patroana Hospices of Hope, Georgina Fitzalan-Howard, Ducesa de Norfolk din Regatul Unit al Marii Britanii.

„Îngrijirea paliativă înseamnă mult mai mult decât conceptul propriu-zis. Pacienții nu se mai simt singuri, au parte de atenție socială, de asistență psihologică și îngrijire medicală. Este importantă implicarea plenară a statului, a agenților economici. Vă mulțumesc tuturor, inclusiv doctorilor și asistentelor medicale. Le mulțumim tuturor celor care sunt implicați în această misiune nobilă! Sunt fericită să fiu aici”, a recunoscut Georgina Fitzalan-Howard.

La eveniment au fost prezenţi mai mult oficiali de stat, printre care şi ministrul Sănătăţii, Ala Nemerenco. „Avem o colaborare foarte bună cu Hospices of Hope Moldova. Sunt deja la al treilea eveniment organizat de ei. Împreună am deschis și am participat și noi cu suport financiar la deschiderea centrelor din Orhei și Chișinău. Caritatea ne face mereu mai buni! Este foarte important să împărțim din puținul nostru altor oameni în nevoi, să creăm lucruri frumoase pentru alte categorii de oameni. Asta înseamnă o societate mai bună”, a precizat ministra Nemerenco.

Printre invitații speciali ai serii a fost și interpreta Natalia Barbu, care este și ambasadoarea Hospice of Hope Moldova.

„Dumnezeu face minuni prin oameni! Știm că împreună putem face lucruri minunate pentru oamenii care au multă nevoie de noi și de susținerea noastră. Știu cum este, pentru că mama mea a avut o boală care nu avea tratament. Familia este alături și e foarte importantă în astfel de cazuri, dar specialiștii care pot veni în ajutorul acestor pacienți sunt la fel de importanți”, a punctat interpreta.

Tradițional, în cadrul evenimentului s-au colectat fonduri destinate persoanelor care au nevoie de îngrijiri paliative. La licitația cu strigare, A.S.I.C.S. a câștigat lotul oferit de președinta Maia Sandu – o rochie hand made, brodată cu motive ucrainene, primită în dar de la președintele Ucrainei, Volodymyr Zelenskyy.

Președintele de onorare al Asociației, Plamen Milanov, a oferit această rochie Georginei Fitzalan-Howard, Ducesă de Norfolk, în semn de apreciere pentru suportul acordat constant Hospices of Hope Moldova.

Până în prezent, datorită susținerii consecvente a partenerilor Hospices of Hope Moldova, organizația a lansat activitatea a două Centre de zi de îngrijiri paliative la Chișinău și Orhei, precum și cinci echipe medicale ce oferă îngrijiri la domiciliu gratuite în mai multe regiuni cheie ale R. Moldova: Orhei, Soroca, Ocnița, Taraclia și Chișinău.
Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.07.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Fasciștii ruși dau l...

12.07.2024 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Loialitatea lui Alex...

08.07.2024 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // Krasnoselski se plân...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md