02:41:51 25.07.2024
Stiri

VIDEO // A.S.I.C.S. a alocat 100 000 de lei pentru a remunera cu BURSE cei mai buni studenți ai Academiei de Poliție

Actualitate 22.08.2023 15:49 Vizualizări2357 Autor: Ziarul National
VIDEO // A.S.I.C.S. a alocat 100 000 de lei pentru a remunera cu BURSE cei mai buni studenți ai Academiei de Poliție


Securitatea și ordinea publică în Republica Moldova se bazează pe oameni profesioniști, dedicați vocației și care sunt pregătiți de Academia de Poliție. Asociația A.S.I.C.S. a decis să acorde burse celor mai buni studenți ai acestei instituții, precum și să susțină financiar renovarea capelei de pe teritoriul Academiei. Ceremonia a fost prilejuită întâlnirii cu absolvenții Academiei.

”Asociația A.S.I.C.S. întotdeauna susține tinerii talentați și motivați. Așa că am acceptat inmediat demersul conducerii Academiei de a oferi un stimulent pentru cei mai buni studenți ai instituției. Cinci tineri, care au obținut cele mai bune rezultate la studii, vor primi, în următorul an de învățământ, burse din partea A.S.I.C.S., în sumă totală de 20 000 de lei pentru fiecare. Mai mult, am decis să oferim și 25 000 de lei pentru renovarea capelei. Suntem convinși că această contribuție va avea efect benefic și asupra dezvoltării societății”, a declarat directorul Asociației, Victoria Kriukova.

Conducerea Academiei de Poliție ”Ștefan cel Mare” a recunoscut că este pentru prima dată, când beneficiază de un astfel de suport din partea organizațiilor neguvernamentale.

”Este prima noastră experiență de acest fel, când o organizație obștească susține individual studenții Academiei de Poliție ”Ștefan cel Mare”. Este o experiență extraordinară! Vreau să îi felicit pe acești studenți pentru faptul că A.S.I.C.S. le-a făcut o asemenea surpriză”, a subliniat prorectorul Academiei de Poliție ”Ștefan cel Mare, Iurie Odajiu.

Bursieri ai Asociației sunt cinci tineri de la anii II și III de studii. Toți au media academică mai mare de 9. Studenții spun că suportul financiar pe care îl vor primi a devenit pentru ei o surpriză foarte plăcută.

”E un avantaj enorm. Viața studenților este destul de modestă, orice ajutor, nu neapărat financiar, este foarte important. Desigur că e un avantaj enorm”, a recunoscut studentul eminent Laurențiu Scobici.

”E un suport foarte important. Studenții au nevoie nu doar de o susținere morală, dar și financiară. Acest lucru va deveni un stimulent și pentru alți studenți, ca să obțină rezultate bune la studii. Și pe viitor va contribui la formarea spiritului civic în societate”, a punctat și o altă bursieră, Irina Isofi.

În total, Asociația A.S.I.C.S. a alocat 100 000 de lei pentru burse studenților Academiei de Poliție.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.07.2024 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // Democrația urâtă și ...

19.07.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Trilaterala

15.07.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Fasciștii ruși dau l...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md