16:09:21 03.10.2023
Stiri

Vicepremierul Popescu, întâlnire cu secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană: „Cooperarea cu NATO va ajuta Republica Moldova șă pună în aplicare reformele necesare aderării la Uniunea Europeană”

Actualitate 06.06.2023 17:28 Vizualizări1288 Autor: Ziarul National
Vicepremierul Popescu, întâlnire cu secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană: „Cooperarea cu NATO va ajuta Republica Moldova șă pună în aplicare reformele necesare aderării la Uniunea Europeană”


Alianța Nord-Atlantică (NATO) susține pe deplin integrarea europeană a Republicii Moldova, iar „cooperarea cu NATO va ajuta Republica Moldova șă pună în aplicare reformele necesare aderării la Uniunea Europeană”, a declarat secretarul General Adjunct al NATO, Mircea Geoană, care s-a întâlnit marți, 6 iunie, cu vicepremierul Nicu Popescu, ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene.

„NATO sprijină securitatea Republicii Moldova cu respectarea deplină a neutralității sale constituționale. NATO își intensifică sprijinul politic și practic în conformitate cu solicitările sale, inclusiv printr-un pachet de consolidare a capacității de apărare, pentru a sprijini dezvoltarea și modernizarea instituțiilor de apărare și securitate ale Republicii Moldova. Aliații susțin pe deplin integrarea europeană a Republicii Moldova. Viitorul Republicii Moldova se află în familia democrațiilor europene. Acest lucru nu a fost niciodată mai important, iar cooperarea noastră nu a fost niciodată mai strânsă”, a punctat secretarul general adjunct al NATO, în cadrul discuțiilor de la Bruxelles cu șeful diplomației de la Chișinău.

De asemenea, Mircea Geoană a subliniat că „Rusia, continuă să folosească tactici de război hibrid, recurgând la presiune socială și economică, șantaj energetic și încercări de destabilizare a democrațiilor noastre”.

„Din păcate, Republica Moldova se confruntă cu aceste amenințări. Republica Moldova răspunde însă cu determinare acestei situații de securitate, prin consolidarea securității naționale și rezilienței, prin dublarea cheltuielilor pentru apărare în acest an. Republica Moldova se angajează ferm față de viitorul ei european, așa cum am văzut când ați găzduit cea de-a doua reuniune a Comunității Politice Europene la Chișinău, săptămâna trecută, unde aeronavele NATO AWACS au contribuit la securizarea spațiului aerian”, a adăugat secretarul general adjunct al NATO.

Vicepremierul Nicu Popescu, a subliniat la rândul său că, în ultimii 30 de ani, NATO a sprijinit întotdeauna procesul de reformă în R. Moldova, dar și consolidarea democratică a republicii noastre.

„Intenționăm să colaborăm și în viitor cu NATO pentru a continua consolidarea democrației moldovenești în contextul agresiunii brutale a Rusiei împotriva Ucrainei, într-un moment foarte periculos pentru istoria continentului european. Este mai important ca niciodată ca R. Moldova să nu fie singură. Este mai important ca oricând pentru R. Moldova să consolideze, să aprofundeze și să accelereze parteneriatele sale atât cu organizațiile, cât și cu statele care susțin democrația moldovenească, libertatea și drumul nostru spre familia europeană a națiunilor. NATO este un partener foarte important care a contribuit la menținerea păcii pe continentul european. Și, prin colaborarea cu Moldova, sunt sigur că va contribui la pacea, stabilitatea și și calmul în partea noastră de lume și în țară”, a declarat Nicu Popescu la întrevederea cu Mircea Geoană.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
02.10.2023 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Druță, ideologul...

29.09.2023 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mărul transnistrean ...

27.09.2023 08:52 Cazimir Țino Cazimir Țino // UNIREA – IDEAL NAȚIONAL

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de acord ca R. Moldova să părăsească structurile Comunității Statelor Independente (CSI)?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md