22:42:13 12.04.2021
 
Stiri

Vezi aici dacă numărul tău de telefon se află printre cele 533 de milioane furate de pe Facebook

Actualitate 06.04.2021 20:00 Vizualizări1293 Autor: Ziarul National
Vezi aici dacă numărul tău de telefon se află printre cele 533 de milioane furate de pe Facebook


Datele a sute de milioane de utilizatori ai celei mai mari rețele de socializare online din lume, Facebook, au ajuns pe internet. Printre acestea se numără informații precum: localități, nume, date de naștere, adrese de e-mail sau numere de telefon.

În rândurile celor ale căror numere de telefon au fost compromise se află chiar Mark Zuckerberg, șeful Facebook. În total, din baza de date fac parte informații despre 533 de milioane de utilizatori.

Pentru a vedea dacă datele voastre se află printre cele expuse, puteți folosi platforma Have I Been Pwned?. Acesta are o reputație bună și a fost fondată de expertul în securitate Troy Hunt.

Puteți căuta după numărul de telefon sau adresa de e-mail. În cazul în care folosiți numărul, acesta trebuie introdus în format internațional, cu +4 în față în cazul României.

Haveibeenpwned.com colectează într-o bază de date uriaşă toate informaţiile despre conturile online compromise până acum, iar utilizatorii pot vedea uşor dacă şi datele lor de autentificare se află acolo.

Din baza de date fac parte multe platforme de gaming compromise: Anadonia, AnimeGame, CD Projekt RED, Epic Games sau Warframe.

Mai mult, utilizatorii Have I Been Pwned? pot seta alerte pentru adresele de e-mail pe care le au asociate cu diverse conturi online. În cazul în care unul dintre acestea a fost compromis, Haveibeenpwned.com trimite o alertă pe e-mailul asociat.

În cazul în care vă aflați printre cei ale căror informații se află în baza de date ar fi bine să schimbați parola la Facebook. Alegeți una compusă din cel puțin opt caractere, care include litere mari, cifre și simboluri.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
României îi pasă
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
12.04.2021 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Cehov

09.04.2021 09:19 Nicolae Negru Nicolae Negru // Unionismul și echili...

05.04.2021 09:23 Nicolae Negru Nicolae Negru // Fața adevărată a Mai...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că în prezent există circumstanțe pentru dizolvarea Parlamentului R. Moldova, după eșuarea a două tentative de a învesti Guvernul?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md