05:52:12 14.07.2024
Stiri

Veteranii războiului de la Nistru CONDAMNĂ legitimarea lui Krasnoselski de către Igor Dodon: „Îl primește la Condrița, numindu-l ca pe un șef de stat, în condițiile în care președinții României și Ucrainei n-au fost primiți vreodată”

Actualitate 30.07.2020 15:43 Vizualizări1824 Autor: Ziarul National
Veteranii războiului de la Nistru CONDAMNĂ legitimarea lui Krasnoselski de către Igor Dodon: „Îl primește la Condrița, numindu-l ca pe un șef de stat, în condițiile în care președinții României și Ucrainei n-au fost primiți vreodată”


Consiliul Administrativ al Uniunii Naționale a Veteranilor Războiului pentru Independență (UNVRI) se declară nedumerit și îngrijorat de acțiunile șefului statului în raport cu reprezentații regimului separatist de la Tiraspol.

Într-o declarație a UNVRI, se amintește faptul că Republica Moldova „este un stat unitar indivizibil”, iar şeful statului „este garantul suveranităţii, independenţei naţionale, al unităţii şi integrităţii teritoriale a ţării”.

„Această prevedere a fost legitimată de Marea Adunare Naţională din 27 august 1991, care a votat Declaraţia de Independenţă. Constituţia stabileşte că Republica Moldova este „un stat suveran şi independent, unitar şi indivizibil”. Preşedintele Republicii Moldova este, potrivit art.77 alin.(1) este şeful statului şi alin.(2), „garantul suveranităţii, independenţei naţionale, al unităţii şi integrităţii teritoriale a ţării”. Iar jurământul depus de către el în conformitate cu art.79 alin.(4) din Constituţie stipulează şi obligaţia să respecte Constituţia şi să apere „… suveranitatea, independenţa, unitatea şi integritatea teritorială a Moldovei”, se arată în declarația veteranilor.

Totodată, aceștia condamnă faptul că președintele Igor Dodon l-a „legitimat” pe liderul separatist Vadim Krasnoselski, numindu-l „președintele Transnistriei”, entitate nerecunoscută la nivel internațional.

Contrar acestor obligaţii, preşedintele „admite” instalarea ilegală a posturilor autorităţii neconstituţionale pe teritoriul R. Moldova. Și mai grav este că, în ajunul Zilei Constituției, el îl primește la Reședința din Condrița pe acest reprezentant al autoproclamatei „r.m.n.”, numindu-l ca pe un șef al unui stat independent. În același timp, șefii statelor vecine România și Ucraina nici n-au fost invitați vreodată. Ne exprimam dezacordul față de acțiunile anticonstituționale ale președintelui R. Moldova și condamnăm o asemenea abordare”, cităm din declarația UNVRI.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
12.07.2024 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Loialitatea lui Alex...

08.07.2024 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // Krasnoselski se plân...

05.07.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Va dispărea Republic...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md