22:42:42 29.05.2023
Stiri

Vești bune pentru cetățenii R. Moldova stabiliți în Germania: Berlinul modifică legislația ca să le permită imigranților să devină mai rapid cetățeni germani

Actualitate 19.05.2023 16:19 Vizualizări2000 Autor: Ziarul National
Vești bune pentru cetățenii R. Moldova stabiliți în Germania: Berlinul modifică legislația ca să le permită imigranților să devină mai rapid cetățeni germani
Poză simbol


Miniştrii din coaliţia guvernamentală germană au aprobat o propunere de reformă majoră a legislaţiei privind cetăţenia, menită să le permită imigranţilor să devină mai rapid cetăţeni germani, informează vineri dpa.

Reforma ar reduce perioada minimă de şedere în Germania pentru migranţi, înainte de a deveni cetăţeni, la cinci ani de la opt în prezent. Imigranţii deosebit de bine integraţi ar putea chiar aplica pentru cetăţenie după numai trei ani.

Proiectul interzice însă expres acordarea cetăţeniei celor care comit infracţiuni cu motivaţie antisemită, rasistă sau xenofobă.

Cu unele excepţii, legea ar cere solicitanţilor cetăţeniei germane să demonstreze că se pot întreţine şi îşi pot întreţine familia fără ajutoare sociale.

„Oricine devine cetăţean german se angajează să trăiască în societatea noastră liberă şi diversă", a declarat ministrul de Interne Nancy Faeser, al cărei minister a elaborat proiectul în consultare cu alte departamente ale Guvernului, transmite Agerpres.

Ea a subliniat că rasismul, antisemitismul şi alte forme de preconcepţii sunt în conflict cu principiile cetăţeniei germane.

„Nu există niciun fel de toleranţă. Cine nu ne împărtăşeşte valorile nu poate deveni german”, a punctat Faeser.

„Vrem ca oamenii care au devenit parte a societăţii noastre să fie capabili să contribuie la structurarea democratică a ţării noastre", a mai spus ministrul german, argumentând că alte exemple, cum este cel al Canadei, au arătat că această perspectivă poate fi crucială pentru a atrage lucrătorii calificaţi de care este nevoie urgent.

Propunerea de reformă urmează să fie examinată de landuri şi guvernele locale.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.05.2023 09:04 Ziarul National Nicolae Negru // „La ce bun o lume în...

26.05.2023 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Integrarea europeană...

24.05.2023 09:14 Cazimir Țino Cazimir Țino // Învățămintele ultimul...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că R. Moldova va adera la Uniunea Europeană până în 2030?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md