03:38:50 05.03.2021
 
Stiri

UTIL // O mască chirurgicală protejează mai mult decât o mască de stofă, iar masca FFP2 protejează mai mult decât una chirurgicală

Actualitate 25.01.2021 12:18 Vizualizări905 Autor: Ziarul National
UTIL // O mască chirurgicală protejează mai mult decât o mască de stofă, iar masca FFP2 protejează mai mult decât una chirurgicală


În mai multe țări, între care Germania, se discută despre introducerea obligativității măștilor medicale la nivel de populație în locul celor confecționate artizanal, din pânză, reutilizabile, deși OMS a transmis că ele rămân eficiente chiar și în fața noilor mutații ale virusului. O astfel de discuție nu există în acest moment în România, a spus medicul Raed Arafat, întrebat la digi24.ro cum comentează apariția unor dezbateri pe această temă.

„Știu aceste discuții, cel puțin din partea Germaniei, nu știu dacă sunt astfel de recomandări și din partea altor țări. Clar că aici se dorește o protecție maximă și o limitare maximă a răspândirii. Știm că o mască medicală, chirurgicală, protejează mai mult decât o mască de stofă și știm că o mască FFP2 protejează mai mult decât o mască chirurgicală, dar aici intervine problema costului”, a declarat la Digi24 Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență de la București.

„Problema suportării costului de către cetățean - nu știu câți oameni vor putea să suporte achiziționarea unor măști FFP2, de exemplu, continuu, pe o perioadă de câteva luni, deci de aici cred că rezultă foarte multe discuții și trebuie să vedem și dacă în alte țări aceste reguli vor fi solicitate sau vor fi impuse”, a arătat Raed Arafat.

Șeful DSU a spus că în general, în ceea ce privește măsurile sanitare din pandemie, în țările UE nu au existat reglementări care să fie aplicate în aceleași timp, dar în general, în cele din urmă, s-a ajuns ca o regulă să fie impusă în scurt timp în toate celelalte țări. Totuși, au existat și țări care au avut măsuri specifice, ce nu au fost aplicate în altă parte.

„Trebuie să vedem justificarea științifică, medicală, ce spun organizațiile specializate în acest domeniu și să vedem dacă într-adevăr se justifică la modul serios să se facă un astfel de pas”, a menționat Raed Arafat, precizând că o astfel de discuție nu există în acest moment în România.

Raed Arafat a spus că este opțiunea lui personală să folosească astfel de măști în spațiul public. „Poate să fie opțiunea fiecăruia și știu că sunt unii, nu sunt singurul, sunt persoane care poartă aceste măști. Noi, având în vedere natura activității noastre și faptul că avem întâlniri cu multe persoane, deplasări etc., deci e decizia mea să port această mască pentru a mă proteja și protejez așa și celelalte persoane din jur. La mine, majoritatea colegilor poartă mască chirurgicală, medicală, și o parte mai mică poartă chiar măști FFP2, care sunt mai protective”, a adăugat secretarul de stat.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante

Comentarii
României îi pasă
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
01.03.2021 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce tac ambasadorii

26.02.2021 09:17 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să așteptăm primăvar...

23.02.2021 08:19 Ziarul National APELUL lui Alecu Reniță pentru Maia S...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Ce credeți că trebuie să facă președintele Maia Sandu în continuare, după ce Curtea Constituțională i-a anulat decretul de nominalizare repetată a Nataliei Gavrilița la funcția de premier?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md