17:42:30 04.08.2020
 
Stiri

UTIL // NOI condiții pentru vizele de muncă în Marea Britanie, care pot fi obținute inclusiv de către cetățenii R. Moldova

Actualitate 15.07.2020 14:01 Vizualizări946 Autor: Ziarul National
UTIL // NOI condiții pentru vizele de muncă în Marea Britanie, care pot fi obținute inclusiv de către cetățenii R. Moldova Sputnik


Regatul Unit a stabilit mai multe detalii ale sistemului de imigrare bazat pe un punctaj anunțat în februarie. Potrivit noilor reglementări aplicabile după Brexit, noul sistem de permise de muncă îi favorizează pe cei care sunt înalt calificați sau pe cei care vor să lucreze în sectoare cu deficit de forță de muncă, scrie Bizlaw.md.

Angajații din Uniunea Europeană vor fi evaluați după aceleași criterii ca și cei din afara Uniunii. Numărul celor care pot intra în Regatul Unit pentru a lucra nu va fi limitat.

Va exista o „rată de acceptare" a salariului specifică pentru fiecare profesie și o rată minimă generală de 25.600 de lire anual, însă se pot califica pentru imigrare și cei care câștigă sub acest minim, dacă sunt înalt calificați sau dacă doresc să lucreze în sectoare cu deficit de forță de muncă.

Solicitanții trebuie să aibă o ofertă de angajare de la un garant autorizat, pentru un loc de muncă unde sunt necesare anumite calificări și să fie vorbitori de engleză. Ei trebuie, de asemenea, să obțină puncte suplimentare după alte trei criterii: nivelul de studii, raportul dintre salariu și "rata de acceptare" pentru domeniul respectiv și penuria de forță de muncă în același domeniu.

Pentru imigrare este nevoie de cel puțin 70 de puncte, care se pot obține după cum urmează:

  • obligatoriu: 20 de puncte pentru oferta de angajare, 20 pentru locul de muncă la nivelul calificării, 10 pentru cunoștințele de engleză corespunzătoare;
  • salariu: peste "rata de acceptare" sau peste 26.600 de lire anual (valoarea cea mai mare din cele două) - 20 de puncte, cu 10% sub acest minim - 10 puncte, cu 10-20% sub minim - 0 puncte;
  • alte criterii: 20 de puncte pentru domeniul cu deficit de forță de muncă, 10 puncte pentru doctorat într-un domeniu relevant pentru locul de muncă, 20 de puncte pentru doctorat în domeniul științei, tehnologiei, ingineriei sau matematicii relevant pentru locul de muncă, 10 puncte pentru cei considerați "nou intrați" pe piața forței de muncă.

Într-un document de politică guvernamentală se arată că s-ar putea adăuga ulterior noi criterii, cum ar fi vârsta sau experiența.

Există și căi alternative de obținere a vizei cu drept de muncă: viză specială pentru profesioniștii din domeniul medical, care beneficiază de procesare mai rapidă și la tarif mai scăzut, sau viză pe doi ani pentru studenții străini care termină o facultate sau un masterat și pe trei ani pentru cei care obțin un doctorat.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
03.08.2020 09:34 Nicolae Negru Nicolae Negru // Lukașenko va concura...

31.07.2020 09:16 Nicolae Negru Nicolae Negru // Betonul rusesc al al...

27.07.2020 09:19 Nicolae Negru Nicolae Negru // Duelul Tănase-Boțan:...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Guvernul condus de Ion Chicu trebuie demis?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md