05:01:55 29.07.2021
 
Stiri

Usatîi pune la cale SCINDAREA PCRM? Șase deputați comuniști ar trebui să plece

Politică 18.11.2014 13:36 Vizualizări5474 Autor: Ziarul National
Usatîi pune la cale SCINDAREA PCRM? Șase deputați comuniști ar trebui să plece bumeramg.cc


După alegerile parlamentare din 30 noiembrie, șase deputați din fracțiunea PCRM vor părăsi partidul și vor adera la o nouă formațiune politică, „Partidul Nostru”, proiectul politic al lui Renato Usatîi, neînregistrat de Ministerul Justiției.

Totuși, inițial, partidul va fi condus de Alexandru Petkov. Despre aceasta scrie site-ul bumerang.cc, care face trimitere la o întâlnire avută joia trecută de Usatîi cu Petkov și Dmitri Ciubașenco, redactorul-șef al ziarului „Panorama”.

Potrivit site-ului, la întâlnirea care a avut loc într-un restaurant din Chișinău, cei trei ar fi discutat despre acest plan de scindare a Partidului Comuniștilor.

Astfel, după alegerile parlamentare, șase deputați din partea PCRM vor declara că părăsesc acest partid, invocând atitudinea dictatorială și autoritară a lui Vladimir Voronin.

Îndată, grupul va adera la grupul de inițiativă pentru crearea „Partidului Nostru”. Renato Usatîi a menționat, în cadrul discuției, că sediul pentru noul partid a fost deja procurat.

Petkov a dat asigurări că are susținerea totală a celor șase deputați și, la cererea lui, aceștia vor părăsi imediat fracțiunea comunistă și se vor alătura noului partid.

Dmitri Ciubașenco a primit însărcinarea de a pregăti designul și sigla noului partid.

Alexandr Petkov nu a fost de găsit pentru a comenta informațiile. În schimb, Dmitri Ciubașenco a confirmat că a participat la un prânz joia trecută cu deputatul Alexandr Petkov și politicianul Renato Usatîi.

„Am mâncat raci și am discutat la general despre situația din republică, despre sondaje. Am stat vreo oră și jumătate, dar nu am vorbit nimic despre vreun plan obscur de scindare a PCRM. Cei care au făcut pozele, probabil, au și înregistrări video. Să le plaseze și pe ele și atunci totul va fi clar”, ne-a răspuns el.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.07.2021 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Jocul cifrelor și al...

23.07.2021 09:32 Nicolae Negru Nicolae Negru // Politica României în...

20.07.2021 15:37 Ziarul National George Damian // Adio, Basarabia! Ren...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cine credeți că trebuie să fie viitorul prim-ministru al R. Moldova, după victoria PAS din alegerile parlamentare anticipate?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md