22:36:28 01.12.2022
Stiri

Uniunea Europeană interzice accesul în sediile sale pentru lobby-iştii companiilor ruse

Actualitate 23.06.2022 17:05 Vizualizări1219 Autor: Ziarul National
Uniunea Europeană interzice accesul în sediile sale pentru lobby-iştii companiilor ruse


Comisia Europeană și Consiliul calcă pe urmele Parlamentului European și interzic accesul în sediile lor pentru lobby-iștii companiilor ruse la Bruxelles, măsuri ce vin să completeze sancțiunile adoptate după declanșarea invaziei ruse asupra Ucrainei, au anunțat joi reprezentanții acestor instituții, conform AFP, citat deAgerpres.

„Începând de acum, reprezentanţii companiilor ruse nu mai au permisiunea de intrare. Nu trebuie să le acordăm niciun spaţiu pentru a-şi răspândi propaganda şi relatările toxice şi false despre invadarea Ucrainei. Vom rămâne uniți și puternici împotriva autocraților”, a anunțat Roberta Metsola, președinta acestei instituții, la începutul lunii iunie.

Joi, reprezentanții Comisiei și Consiliului au anunțat că acestea au „dat instrucţiunea de a nu mai primi persoanele ce reprezintă un interes rusesc”, cu doar câteva momente înainte ca șefii de stat sau de guvern să se reunească pentru a discuta despre ajutorarea Ucrainei în fața invaziei Rusiei.

Acordul pentru interzicerea de lobby-işti ruşi a fost dat în timpul unei reuniuni a ambasadorilor statelor membre, pe 15 iunie. Reprezentantul Comisiei Europene a confirmat că este pe aceeaşi linie.

Punerea în aplicare a acestei decizii ”este în curs”, au precizat instituţiile. Ea îi vizează pe toţi reprezentanţii de interese ruse înscrişi în registrul de transparenţă al UE pentru a avea acces la sediile instituţiilor, în scopul de a se întâlni cu comisari europeni, cu colaboratori ai acestora şi cu parlamentari europeni.

Comisia Europeană a explicat că acest registru reprezintă ”o bază de date cu organizaţiile care caută să influenţeze procesul legislativ şi de punere în aplicare a politicilor instituţiilor europene”.

Noile măsuri se înscriu în punerea în aplicare a celui de-al șaselea pachet de sancțiuni, adoptat la începutul lunii iunie de statele membre, prin care interzic peste două treimi din importurile de petrol din Rusia, precum și excluderea Sberbank din sistemul internațional de plăți SWIFT și blocarea a trei posturi de televiziune rusești.

De asemenea, alte 65 de persoane și 18 entități au fost incluse pe lista de măsuri restrictive, ca răspuns la actuala agresiune militară nejustificată și neprovocată a Rusiei împotriva Ucrainei.

Cumulate, măsurile restrictive ale UE se aplică în prezent unui număr total de 1 158 de persoane și 98 de entități.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
01.12.2022 08:59 Cazimir Țino Cazimir Țino: Dodecalogul românilor b...

29.11.2022 11:33 Cazimir Țino Cazimir Țino: Riscurile și erorile Ch...

28.11.2022 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // E la nave va...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că „Gazprom” are motive întemeiate pentru a reduce livrările de gaze către R. Moldova cu 56,5% pentru luna decembrie, contrar contractului semnat cu „Moldovagaz”
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md