03:13:54 16.05.2021
 
Stiri

Un travel blogger, impresionat de curățenia și atracțiile turistice din orașul Orhei

Actualitate 09.01.2021 16:51 Vizualizări7701 Autor: Ziarul National
Un travel blogger, impresionat de curățenia și atracțiile turistice din orașul Orhei


S-a plimbat prin centrul Orheiului încălțat doar în ciorapi albi și pe care nu i-a murdărit, a găsit obiective turistice vechi de 400 de ani sau atracții care îți amintesc de Barcelona și a stat de vorbă cu localnicii despre curățenia impecabilă de pe străzile orașului și nu numai. Este vorba despre travel bloggerul Serghei Chirtoca, realizatorul emisiunii „Кругосветка по Молдове” – „Călătorind în jurul Moldovei”.
Bloggerul recunoaște că și-a dorit demult să viziteze orașul Orhei, care ocupă primul loc în aproape toate topurile. „Orașul cu scuaruri amenajate, plăcute pentru odihnă, bulevarde, alei, parcuri reconstruite, festivaluri și iarmaroace. Așa este descris pe internet orașul Orhei”, a spus Chirtoca.
Aproape toți localnicii i-au recomandat bloggerului să viziteze „Orheiland”, cel mai mare parc de distracții din R. Moldova, dar și din regiune, construit de Ilan Șor, președintele partidului „ȘOR”, pe un teren abandonat de la marginea orașului. De menționat că anume venirea lui Ilan Șor la Primăria municipiului Orhei, în 2015, a fost punctul de cotitură. În doar câțiva ani, el a făcut ca orașul să fie cel mai frumos, curat și cu perspectivă din Republica Moldova.
„Dacă iubiți istoria, la Orhei sunt multe monumente și artefacte. Dacă iubiți adrenalina, aici găsiți și odihnă extremală. Mai mult, dacă ați venit la Orhei împreună cu copiii, este imposibil să nu vizitați și „OrheiLand”. Sunt peste 30 de atracții și cel mai mare carusel din țară de tip roller coaster”, a spus bloggerul.
El a recunoscut că „OrheiLand” este, într-adevăr, un loc neobișnuit al orașului, remarcând și căsuța inversată, sculpturile, labirinturile etc.
Se vede că oamenii lucrează
Bloggerul a rămas impresionat și de ordinea care predomină în oraș. Întrebând trecătorii care este rețeta succesului, orheienii s-au lăudat că autoritățile orașului au grijă de curățenie, fiind măturate cu regularitate inclusiv străzile.
„Acum 10 ani orașul era murdar, străzile nu erau reparate. Acum, însă, străzile sunt curățate, în oraș predomină ordinea, sunt și flori pe marginea drumului. Se vede că oamenii lucrează. Voiam să ne mutăm la Chișinău, dar am decis să nu mai plecăm de aici pentru nimic în lume”, a mărturisit o femeie pe care bloggerul a întâlnit-o pe stradă.
O altă doamnă s-a arătat mulțumită pentru faptul că transportul public este gratuit, dimineața și seara, și l-a sfătuit și pe blogger să profite de acest avantaj oferit de Ilan Șor pentru orheieni și oaspeții orașului, încă pe vremea când era primar.
Prin oraș, încălțat doar cu șosete albe
Serghei Chirtoca a acceptat provocarea făcută de mai mulți locuitori ai orașului, și anume de a face o plimbare prin oraș fiind încălțat doar cu șosete albe, pentru a se convinge că drumurile sunt curate. După plimbare, bloggerul a constatat că ciorapii sunt curați. El a rămas impresionat și de curățenia din parcul „Ivanos”.
Orheiul impresionează nu doar datorită curățeniei, ci și monumentelor de arhitectură, a concluzionat bloggerul. El a mai vizitat Biserica „Sf. Dumitru”, care datează din anul 1636, una dintre cele mai locașuri sfinte și țară. Serghei Chirtoca a vizitat și biserica romano-catolică, pe care a comparat-o cu celebra școală de magie și vrăjitorie „Hogwarts” din „Harry Potter”. „Iată de ce este un oraș curat. Aici sunt mulți magi cu măturile în mână”, a glumit bloggerul, impresionat puternic de curățenia orașului.
Bloggerul Serghei Chirtoca a vizitat și cimitirul evreiesc din Orhei, unul dintre cele mai vechi din Republica Moldova, care reprezintă o atracție importantă a orașului. Mai exact, cimitirul are o vechime de circa 400 de ani, numără mai mult de 15 mii de morminte, cele mai vechi datând din secolul al XVIII-lea, a remarcat bloggerul.
Modernizarea orașului Orhei a început în 2015, datorită lui Ilan Șor, primar ales al municipiului. De atunci, municipiul Orhei înregistrează o dezvoltare dinamică. Atât orașul, cât și raionul Orhei sunt în fruntea ratingurilor privind dezvoltarea economică, fiind înregistrate tot mai multe companii, create un număr din ce în ce mai mare de locuri de muncă și oferă cel mai mare salariu mediu față de alte raioane din țară. Lucrurile bune nu se opresc aici. Pentru a face față, autoritățile municipiului Orhei au anunțat, recent, construcția unui sector nou în oraș, cu blocuri de locuințe moderne, spital, magazine comerciale mari etc.
Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Ion Savin 09.01.2021 21:09

Bisericile Sf.Dumitru romano-catolică,alte biserici și monumente istorice, cât si curățenia din jurul monumentelor nu sunt meritele lui I.Șor.Acolo se menținea curățenia permanent.Trece cu tăcerea acest blogher, Chirtoca, despre starea dezastruoasă a muzeului orașului.Reparația acestui edificiu, istorico-cultural, a fost planificată până la venirea lui I,Șor la primărie,dar așa și stă,fără tavan,cu pereții jărpăniți.Nu e meritul lui nici deschiderea multor locuri de lucru.Două fabrici și-au început activitatea pînă la el.În ciorapii sai albi, trebuia să se plimbe și pe la periferiile orașului.

Goe 10.01.2021 08:40

Din cat a furat ala, a dat 5% pt intretinerea orasului, astfel incat bizonii sa-l voteze la nesfarsit. Va dati seama cat inseamna 95% pe care i-a bagat in buzunar ?

Rebecca 25.01.2021 18:19

Când l-am găsit pe Dr.Wealthy, aveam nevoie disperată de a-l aduce înapoi pe fostul meu iubit. M-a lăsat pentru o altă femeie. S-a întâmplat atât de repede și nu am avut niciun cuvânt de spus în situație. El m-a abandonat după 3 ani fără nicio explicație. L-am contactat pe Dr.Wealthy și El mi-a spus ce trebuie să fac înainte ca el să mă poată ajuta și am făcut ceea ce mi-a spus, după ce i-am oferit ceea ce dorea, el a aruncat o vrăjeală de dragoste pentru a ne ajuta să ne reunim din nou. La scurt timp după ce și-a făcut vraja, iubitul meu a început din nou să-mi trimită mesaje text și s-a simțit oribil pentru ceea ce tocmai m-a supus. A spus că sunt cea mai importantă persoană din viața lui și el știe asta acum. Ne-am mutat împreună și el a fost mai deschis față de mine decât înainte și a început să petreacă mai mult timp cu mine decât înainte. De când Dr.Wealthy m-a ajutat, partenerul meu este foarte stabil, fidel și mai aproape de mine decât înainte. Îl recomand cu drag pe Dr.Wealthy oricui are nevoie de ajutor. E-mail: wealthylovespell@gmail.com. Sunați-l sau adăugați-l pe WhatsApp prin: +2348105150446 PAGINA BLOGUL Dr.Wealthy: Blog: https://wealthylovespell.blogspot.com

Comentarii
Sisteme SSM
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
14.05.2021 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cum a încercat Maia ...

10.05.2021 09:08 Nicolae Negru Nicolae Negru // Apel către Traian Bă...

07.05.2021 09:35 Nicolae Negru Nicolae Negru // Unire pe stânga, ego...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum credeți că trebuie să se prezinte partidele de dreapta la alegerile parlamentare anticipate de pe 11 iulie 2021?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md