04:56:37 20.01.2018
Stiri

Un nou DUEL Sturza - Șor: În timp ce primul acuză că EXPIRĂ termenele de prescripție pentru miliardele furate, primarul condamnat ATACĂ

Politică 08.09.2017 10:40 Vizualizări1163 Autor: Ziarul National
Un nou DUEL Sturza - Șor: În timp ce primul acuză că EXPIRĂ termenele de prescripție pentru miliardele furate, primarul condamnat ATACĂ Unimedia

După mesaje lungi pe Facebook despre „idioții utili” sau „inutili” ai guvernării actuale între fostul premier Ion Sturza și primarul condamnat de Orhei, Ilan Șor, duelul dintre cei doi a fost reluat la tema miliardelor furate din sistemul bancar al R. Moldova.

Ion Sturza atenționa, ieri, că în câteva zile ar urma să expire termenele de prescriție pentru depunerea cererilor de rambursare a creditelor luate de companiile afiliate lui Șor de la cele trei bănci implicate în jaful bancar, în sumă de cinci miliarde de lei, iar primarul ar putea să scape de datoria de a întoarce banii delapidați, cu concursul Băncii Naționale a Moldovei ai cărei reprezentanți nu și-ar fi făcut datoria.

Într-un mesaj de răspuns pentru „nestimatul Ion”, Ilan Șor îl acuză pe fostul premier că ar răspândi „minciuni” în spațiul public.


„În mod tradițional, coborând la insulte directe și la calomnie împotriva mea, care de mult timp v-au scos din categoria celor bine educați, celor cu „șapte ani de acasă”, strigând isteric, speriați societatea cu „senzații”, insinuând că, acuș-acuș, se finalizează termenul de prescripție pentru depunerea cererii de rambursare a fondurilor de către bancă. Este o minciună. Nu știu din care motiv anume ați recurs din nou la minciună, o fi vorba de însăși natura sau deprinderile dumneavoastră sau necunoașterea subiectului și lipsa cunoștințelor în domeniul juridic, deja nu contează. Esența este că ați mințit în mod public. În primul rând, nu există o hotărâre judecătorească definitivă. (...) Desigur, înțeleg că dvs. sunteți un om de afaceri cu gândire limitată. Încercați însă să înțelegeți adevărul evident. Întrucât voluntar am decis să colaborez cu ancheta, este clar că nu sunt beneficiar al banilor sustrași din sistemul bancar. În al doilea rând, termenul de prescripție nu se încheie la data specificată de dvs. În plus, trebuie să se știe că aceste împrumuturi fac obiectul unei cauze penale, iar Banca de Economii a depus o reclamație civilă în termenele cuvenite, adică banca a solicitat deja compensarea daunelor. În această privință, din nou, vă sfătuim să nu încercați să vă pronunțați asupra unor chestiuni pe care nu le înțelegeți”, scrie Șor tot pe Facbook.

Menționăm că, potrivit unui răspuns dat de Judecătoria Chișinău avocaților lui Veaceslav Platon, condamnat și el în dosarul fraudelor din sistemul bancar, intrat în posesia redacției „Newsmaker”, companiile afiliate lui Ilan Șor care ar fi luat credite de cinci miliarde de lei de la cele trei bănci nu fac obiectul vreunui dosar în judecată.

În același răspuns al lui Șor pentru Sturza, primarul condamnat de prima instanță la șapte ani și jumătate ani de închisoare anunță că nu este de acord cu această sentință și spune că o va ataca inclusiv inclusiv în instanțele internaționale.

Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!

Dragos 08.09.2017 11:20

Foicica bobuSOR, dulce-i viata de porcuSOR plahoid, interpus sa bage sub Aeroportul si Miliardul sub pulpana criminalului Plahoit. Trece prescriptia si porcuSOR isi ia talpasita spre patria sa naturala, Israel. Mai trece un timp scurt si Plahoit pune laba pe Orhei. Ca asta a fost intelegerea.

Comentarii
Promo
Promo
Punct de vedere NAȚIONAL
19.01.2018 09:10 Nicolae Negru De ce Alexandru Tănase nu are încrede...

19.01.2018 10:00 Ziarul National Gheorghe Erizanu: Numele tău. 50 de ani

16.01.2018 10:12 Ziarul National Octavian Țâcu // Fanarioții

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că Parlamentul va reuși, în 2018, să modifice art. 13 din Constituție, astfel încât limba ROMÂNĂ să devină oficială în R. Moldova?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2017. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md