15:28:15 27.01.2021
 
Stiri

Un MARȘ al Unirii la Chișinău, pe 1 decembrie: „Este o zi în care, în urmă cu 102 ani, s-a înfăptuit năzuința seculară a românilor, cea de unificare”

Actualitate 27.11.2020 16:14 Vizualizări1709 Autor: Ziarul National
Un MARȘ al Unirii la Chișinău, pe 1 decembrie: „Este o zi în care, în urmă cu 102 ani, s-a înfăptuit năzuința seculară a românilor, cea de unificare”


Unioniștii din R. Moldova anunță un marș al Unirii, care va fi organizat pe 1 decembrie curent la Chișinău, de Ziua Națională a României.

Evenimentul dedicat împlinirii a 102 ani de la Marea Unire din 1918 va începe marți, la ora 12.00, din fața Liceului Teoretic Român-Francez „Gheorghe Asachi” din capitală.

Manifestanții vor porni în marș din fața liceului amintit și vor întinde un tricolor imens de 102 metri lungime, simbolizând astfel împlinirea a 102 ani de când visul românilor de pretutindeni a fost realizat prin unificarea tuturor teritoriilor românești.

În cadrul marșului, participanții vor merge la principalele obiective de stat din centrul Chișinăului și va puncta câteva dintre numeroasele investiții și ajutoare frățești oferite de România și Republica Moldova.

„Ziua de 1 decembrie are o semnificație simbolică foarte importantă pentru românii din toate colțurile lumii. Este o zi în care, în urmă cu 102 ani, s-a înfăptuit năzuința seculară a românilor, cea de unificare și consolidare a statului unitar român. Îi îndemnăm pe toți cei care simt românește să vină la manifestare pentru a sărbători împreună Ziua Națională a României și a cere împreună reunirea celor două maluri de Prut”, a precizat președintele Asociației „UNIREA-ODIP”, Vlad Bilețchi.

Organizatorii evenimentului anunță că participanții vor purta măști de protecție și vor asigura distanța fizică de 1,5 metri, în conformitate cu normele stabilite de autorități în contextul pandemiei de COVID-19.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Zalmoxe 27.11.2020 18:36

Cu părere de rău acești tineri cam certați cu Adevărul științific, în secolul Informației și Internetului în afară de marșuri zgomotoase, deși aparent corecte, la mai mult nu-i duce Capuceanul. Liderul lor a înțeles poate asta la ultimele parlamentare. Oare nu mai sunt alte modalități de a promova și în alte limbi europene dezideratul și corectitudinea Reîntregorii/Reunirii, Refacerii/Renaașterii neamului Dacoromînesc ???? Să fie clar pentru TOT globul ce totuși doresc ce-i dezbinaț/răsșăluiți în miaa 1812 prin viclenie ??!!

Comentarii
României îi pasă
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.01.2021 12:51 Ziarul National ANALIZĂ: Dinastiile de la Kremlin și ...

25.01.2021 09:17 Nicolae Negru Nicolae Negru // Statutul limbii ruse...

22.01.2021 09:12 Ziarul National Nicolae Negru // Provocatorii

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Când credeți că ar trebui să fie organizate alegerile parlamentare anticipate în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md