06:54:16 06.12.2021
Stiri

Un laborator cu cele mai NOI tehnologii folosite pe piața muncii, Industry 4.0, ar putea fi deschis la UTM, după modelul Politehnicii din București

Actualitate 23.11.2021 10:59 Vizualizări656 Autor: Ziarul National
Un laborator cu cele mai NOI tehnologii folosite pe piața muncii, Industry 4.0, ar putea fi deschis la UTM, după modelul Politehnicii din București UTM


Rectorul Universității Tehnice a Moldovei (UTM), prof. univ., dr. Viorel Bostan, și prorectorul UTM pentru informatizare, relația cu mediul socio-economic, imagine și comunicare, Dinu Țurcanu, au participat la inaugurarea în cadrul Universității POLITEHNICA din București (UPB), în parteneriat cu Crystal System Group Ltd., a Laboratorului Crystal System Industry 4.0.

Potrivit rectorului UPB, Mihnea Costoiu, care a invitat oaspeții de la Chișinău la acest eveniment, Laboratorul Crystal System Industry 4.0 este începutul unui ecosistem educațional digital, prin care studenții își pot consolida competențele digitale și de utilizare a celor mai noi tehnologii folosite pe piața muncii, în Industria 4.0.„Este, de asemenea, o inițiativă, prin care oferim studenților o șansă de angajare mult mai mare și un nivel de pregătire care să le garanteze că pot utiliza cele mai noi soluții și tehnologii în cadrul companiilor în care se angajează”, a spus Mihnea Costoiu, citat de un comunicat de presă al UTM.

Rectorul UTM Viorel Bostan a mulțumit pentru invitație, dar şi pentru relațiile de prietenie și parteneriat dintre UPB și UTM, relații ce avansează cu fiecare an şi care permit formarea de ingineri în conformitate cu cerințele pieței muncii.

În context, rectorul și prorectorul UTM au purtat discuții constructive cu reprezentanții Crystal System, cu scopul organizării în cadrul Universității Tehnice a Moldovei a unui Laborator de pregătire a specialiștilor industriei Viitorului.

„Sunt ferm convins că acest laborator, la UTM, va oferi studenților noștri o șansă de angajare mult mai mare și un nivel de pregătire care să le garanteze că pot utiliza cele mai noi tehnologii în cadrul companiilor în care se angajează”, a punctat prorectorul UTM, Dinu Țurcanu, în cadrul evenimentului organizat de UPB.Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
03.12.2021 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Aisbergul lui Șor

29.11.2021 13:58 Ziarul National Ioan Aurel Pop, președintele Academie...

29.11.2021 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Încă o dată despre r...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Ce notă îi puneți Guvernului condus de premierul Natalia Gavrilița pentru activitatea din primele 100 de zile de activitate?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md