12:24:07 19.05.2022
Stiri

Un fost viceministru din Guvernul Pavel Filip, viitorul AMBASADOR al R. Moldova în Federaţia Rusă. Acesta a CONDAMNAT anexarea ilegală a Crimeei de către Rusia

Actualitate 01.12.2021 08:01 Vizualizări2374 Autor: ZiarulNational
Un fost viceministru din Guvernul Pavel Filip, viitorul AMBASADOR al R. Moldova în Federaţia Rusă. Acesta a CONDAMNAT anexarea ilegală a Crimeei de către Rusia


Fostul viceministru al Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Lilian Darie, ar fi candidatul agreat pentru funcţia de Ambasador al R. Moldova la Moscova, scrie publicaţia rusească kommersant.ru.

Sursa citată notează că Federația Rusă ar fi aprobat candidatura lui Darie, care anterior a fost Ambasadorul R. Moldova în Belgia și Luxemburg.

Nota informativă cu privire la aprobarea candidaturii lui Lilian Darii a fost expediată pe 25 noiembrie autorităților de la Chișinău, dar, deocamdată, Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene nu a anunțat nimic despre acest lucru.

Ministrul Nicu Popescu a declarat ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, că procesul de numire a noului Ambasador la Moscova este în desfăşurare, dar a refuzat să dea nume.

Lilian Darii are 51 de ani și experiența cu Federația Rusă ține de perioada anilor 2000-2001, când a activat în grupul de lucru OSCE în Cecenia. De asemenea, el a deținut diverse funcții în cadrul MAEIE, precum și funcția de viceministru în Guvernul condus de Pavel Filip.

Kommersant mai scrie că Lilian Darie este un aprig susţinător al apropierii R. Moldova de Uniunea Europeană, iar anterior, în cadrul OSCE, a condamnat anexarea ilegală a Crimeei de către Rusia.

Funcția de Ambasador al R. Moldova în Federația Rusă a devenit vacantă, după ce Vladimir Golovatiuc a fost implicat într-un scandal sexual în incinta misiunii diplomatice.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
16.05.2022 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // PAS, generalul Scump...

13.05.2022 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putiniștii și libert...

09.05.2022 09:19 Nicolae Negru Nicolae Negru // A doua „eliberare”

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți judicioasă decizia autorităților de la Chișinău de a interzice utilizarea pe teritoriul R. Moldova a simbolurilor care promovează agresiunea militară a Federației Ruse în Ucraina („Z”, „V” și panglica negru-oranj)?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md