22:13:27 05.03.2021
 
Stiri

Un fost primar de Chișinău și-a făcut PARTID: „Pornim o mișcare politică programatică, axată pe problemele reale ale oamenilor, nu pe doctrine politice de stânga sau de dreapta”

Actualitate 21.01.2021 16:19 Vizualizări705 Autor: Ziarul National
Un fost primar de Chișinău și-a făcut PARTID: „Pornim o mișcare politică programatică, axată pe problemele reale ale oamenilor, nu pe doctrine politice de stânga sau de dreapta” IPN


Ruslan Codreanu, ex-primar interimar de Chișinău, a anunțat instituirea grupului de inițiativă privind crearea unui nou partid politic, transmite IPN. Într-o conferință de presă, convocată sugestiv astăzi, 21 ianuarie, la 10.21, Codreanu a menționat că noua formațiune politică nu este de stânga, de centru sau de dreapta, cu structuri, ierarhii sau doctrine, nu se regăsește ca alternativă nici într-o altă formațiune politică, ci vrea să ajungă la cei 50% de alegători indeciși, care au expediat scrisori sau petiții, și nu au fost auziți.

„Ne dorim să construim o comunitate centrată pe om. Pornim o mișcare politică programatică, axată pe problemele reale ale oamenilor, nu pe doctrine politice de stânga sau de dreapta. Prea mult ni s-au băgat pe gât probleme și circuri fictive, clivaje și clișee politice. Ne vom axa strict pe problemele reale ale oamenilor. Spre exemplu, că 200 de creșe-grădinițe au veceuri afară sau că în 2021 pentru cineva apa a ajuns să fie un lux. Sau cum rămânem fără păduri și aer”, a declarat Ruslan Codreanu.

Fostul edil a spus că astăzi a fost prima ieșire a grupului de inițiativă în public, iar peste câteva zile urmează să înceapă colectarea semnăturilor. „Vom avea nevoie de 1 000 de membri ca să începem să depunem actele pentru înregistrarea partidului. Și împreună cu cei 1000 de oameni, vom decide denumirea, programul și care va fi sigla partidului”, a precizat Ruslan Codreanu. El își propune să construiască „un partid credibil, de lungă durată, ca în 20 de ani să arătăm că se poate de trăi bine în Republica Moldova”.

Medicul-pediatru Mihai Stratulat, care face parte din grupul de inițiativă, a spus că a venit în acest partid pentru a schimba situația din sistemul medical. „Avem spitale care au rămas exact așa cum erau pe timpul Uniunii Sovietice, care nu au medici, echipament medical, și nimeni până acum nu a pus accentul pe sistemul medical din Republica Moldova. Atât timp cât la noi oamenii mor în fiecare zi, în scurt timp nu vom mai avea populație în această țară. Avem spitale de copii care, din păcate, în loc să-i trateze, îi distrug. Există scheme de corupție în aceste spitale, care trebuie înlăturate”, a subliniat Mihai Stratulat. Medicul spune că a fost în SUA, Japonia și intenționează să aducă în Republica Moldova experiența statelor respective în domeniul sănătății mamei și copilului.

Un alt membru al grupului de inițiativă, Petru Socolan, student în anul III la administrare publică, a spus că tinerii specialiști sunt nevoiți să plece din Republica Moldova, dar își doresc să rămână acasă. „Suntem obosiți de promisiuni, de partidele politice care își amintesc de problemele noastre doar în campanie electorală. Suntem puțini, dar trebuie să facem așa ca vocea noastră să fie auzită. Trebuie să muncim mult, ca să asigurăm un viitor frumos copiilor, nepoților noștri, acasă”, a menționat tânărul.

În perioada iulie 2015 - noiembrie 2017, Ruslan Codreanu a fost consilier municipal din partea Partidului Popular European, iar în noiembrie 2017 a fost numit viceprimar al municipiului Chișinău pe domeniul social. În aprilie 2018-iulie 2019, a exercitat funcția de primar interimar al municipiului Chișinău.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
României îi pasă
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
05.03.2021 09:26 Nicolae Negru Nicolae Negru // Calea constituțional...

01.03.2021 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce tac ambasadorii

26.02.2021 09:17 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să așteptăm primăvar...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Ce credeți că trebuie să facă președintele Maia Sandu în continuare, după ce Curtea Constituțională i-a anulat decretul de nominalizare repetată a Nataliei Gavrilița la funcția de premier?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md