08:27:45 22.01.2021
 
Stiri

Un fost ministru de la Chișinău și un membru al „grupului Ilașcu”, în capul listei PMP pentru alegerile parlamentare din România, care vor avea loc pe 6 decembrie

Actualitate 08.10.2020 09:40 Vizualizări2275 Autor: Ziarul National
Un fost ministru de la Chișinău și un membru al „grupului Ilașcu”, în capul listei PMP pentru alegerile parlamentare din România, care vor avea loc pe 6 decembrie


Cel puțin trei basarabeni se regăsesc pe lista Partidului Mișcarea Populară (PMP) pentru alegerile parlamentare din România, care vor avea loc pe 6 decembrie curent.

Astfel, în Circumscripția electorală nr. 43 destinată cetățenilor români cu domiciliul sau reședința în afara țării, inclusiv cei din R. Moldova, PMP deschide lista la Camera Deputaților cu actualul deputat originar din stânga Prutului, Constantin Codreanu. Pe locul doi este Alexandru Leșco, fost deținut politic, încarcerat de regimul criminal de la Tiraspol timp de 12 ani.

Totodată, la Senatul României candidează din partea PMP Diaspora Cătălin Avramescu, fost ambasador al României în Finlanda şi Estonia, fost consilier prezidențial în mandatul președintelui Traian Băsescu, doctor în filosofie, profesor la Facultatea de Științe Politice a Universității din București, iar pe locul doi este Loretta Handrabura, doctor în filologie, conferințiară universitară, fost ministru al Tineretului și Sportului, fost viceministru al Educației în Guvernul de la Chișinău, negociatoare a Acordului de Asociere Republica Moldova-Uniunea Europeană.

„Am depus dosarele de candidatură. Dragi prieteni, vă mulțumesc tuturor celor care v-ați mobilizat pentru a colecta semnături! (...) Este o imensă bucurie să am alături de mine candidați merituoși cu care intrăm în bătălia electorală. Avem de departe cea mai bună ofertă de candidați pentru Diaspora, comunitățile istorice și Republica Moldova, adică Circumscripția electorală nr. 43 pentru cetățenii români cu domiciliul sau reședința în afara țării. Îi mulțumesc președintelui Partidului Mișcarea Populară, domnul Eugen Tomac, pentru încredere și sprijin constant! Le mulțumesc tuturor colegilor din PMP Diaspora pentru eforturile întreprinse acum și, anticipat, pentru cele care urmează. (...) Dumnezeu să ne ajute să înregistrăm un rezultat cât mai bun! Refacem România Mare!”, a scris Constantin Codreanu pe Facebook.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
României îi pasă
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
20.01.2021 09:42 Ziarul National Mihai Gribincea: Trupele ruse de ocup...

18.01.2021 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Eroarea trumpiștilor...

15.01.2021 09:15 Nicolae Negru Nicolae Negru // Declarația politică ...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Când credeți că ar trebui să fie organizate alegerile parlamentare anticipate în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md