14:14:20 29.11.2022
Stiri

Un ex-ministru al Apărării R. Moldova, critici dure la adresa lui Andrei Marga, după ce a declarat că Ucraina trebuie să CEDEZE teritorii Rusiei, României, Poloniei și Ungariei: „S-a transformat într-un agent de dezinformare și influență al Rusiei”

Actualitate 19.09.2022 13:28 Vizualizări977 Autor: Ziarul National
Un ex-ministru al Apărării R. Moldova, critici dure la adresa lui Andrei Marga, după ce a declarat că Ucraina trebuie să CEDEZE teritorii Rusiei, României, Poloniei și Ungariei: „S-a transformat într-un agent de dezinformare și influență al Rusiei”


Fostul ministru al Apărării, Anatol Șalaru, consideră că ex-ministrul de Externe al României, Andrei Marga, care repetă întocmai retorica lui Vladimir Putin cu privire la „statul artificial Ucraina”, s-a transformat într-un „agent de dezinformare și influență al Rusiei”.

„De la începutul războiului Rusiei în Ucraina, statul român s-a poziționat ferm de partea Kievului, condamnând Federația Rusă și sprijinind la scenă deschisă Kievul și cetățenii ucraineni, devenind un exemplu despre cum se pot ajuta țările între ele. Din păcate, un fost ministru de Externe al României, Andrei Marga, a devenit purtătorul narațiunilor și dezinformărilor rusești, promovând la scenă deschisă teoria artificialității statalității ucrainene pentru că ar deține teritorii de la alte țări. Aceeași poveste pe care Vladimir Putin a încercat să o vândă omologilor din statele euro-atlantice și care a fundamentat invazia rusă în Ucraina. Afirmațiile lui Andrei Marga sunt total contrare poziției enunțate și aplicate de România față de Ucraina și-l fac pe acesta o portavoce a dezinformărilor și intereselor rusești”, a scris Șalaru într-o postare pe Facebook.

Potrivit lui Șalaru, atitudinea lui Marga surprinde și mai mult, în contextul în care ignoră cu bună știință atitudinile și comportamentul lui Victor Orban, un prieten al lui Putin, față de România și românii din Transilvania.

„Iredentismul lui Victor Orban, sprijinit de Putin, se reflectă atât față de România, cât și față de Ucraina, precum și față de alte țări vecine Ungariei. Mai mult, Victor Orban a devenit și el portavocea intereselor ruse și este un cal troian al Rusiei în interiorul UE și NATO. Practic, iredentismul lui Orban este o formă de destabilizare a țărilor UE, folosindu-se de minoritatea maghiară din țările vecine, așa cum Putin se folosește de minoritatea rusă din fostele state URSS. De la începutul războiului din Ucraina, Victor Orban s-a poziționat ca un partener al lui Putin, îngreunând sprijinirea Ucrainei de către țările UE și NATO și devenind aproape pe față un adversar al ucrainenilor și al eforturilor lor de a-și apăra țara. Revenind la Andrei Marga, putem spune că s-a transformat, dintr-un intelectual respectat, într-un agent de dezinformare și influență al Rusiei, care sub nicio formă nu reprezintă poziția statului român. Cât privește comunitățile de români din Ucraina, să avem încredere în autoritățile statului român și în colaborarea sa cu Ucraina că vor rezolva pe cale diplomatică toate dezideratele”, a conchis Anatol Șalaru.

„(...) Suntem într-o situație absolut specială și o supun cu toată răspunderea, Ucraina este în frontiere nefirești. Ea trebuie să cedeze teritorii Ungariei - Transcarpatia, Poloniei - Galiția, României - Bucovina și Rusiei - Donbasul și Crimeea. Sunt teritorii ale altor țări. Ne cramponăm, va fi conflict. Să fim foarte limpezi, cât timp nu se rezolvă printr-o discuție și cu America și cu Rusia, Germania, Ucraina și cu China și nu se va ajunge la un acord, nu va fi liniște în Europa. Nefiind liniște, democrația va suferi”, a spus Andrei Marga săptămâna trecută, răspunzând unei întrebări pe tema războiului din Ucraina.

Profesorul universitar este de părere că „ar trebui ca supraputerile Statele Unite, China, Rusia și Uniunea Europeană să aibă o înțelegere pentru o nouă structură de securitate în Europa și în lume”.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.11.2022 11:33 Cazimir Țino Cazimir Țino: Riscurile și erorile Ch...

28.11.2022 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // E la nave va...

25.11.2022 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // Rusia teroristă și a...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Dacă telefonul meu ar putea vorbi, ce ar spune?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md