04:48:57 09.12.2019
 
Stiri

Un documentar din R. Moldova, declarat CEL MAI BUN FILM la un festival din Grecia

Social 05.11.2018 10:18 Vizualizări1308 Autor: Ziarul National
Un documentar din R. Moldova, declarat CEL MAI BUN FILM la un festival din Grecia

Documentarul „Călărași - un ținut la poarta Raiului”, în regia lui Dumitru Grosei, a obținut premiul pentru „Cel mai bun film documentar cu tema istorie și conservare patrimoniu” la Amorgos Tourism Film Festival, care s-a desfășurat în perioada 31 octombrie - 5 noiembrie curent pe insula Amorgos din Grecia.

Acesta este deja al patrulea premiu pentru aceeași peliculă, după ce „Călărași - un ținut la poarta Raiului” a mai obținut premiul pentru cel mai bun film pe tema „Etnoecologie (natură și oameni indigeni)" în cadrul Festivalului Internațional de Film Ecologic TO SAVE AND PRESERVE din Rusia, marele premiu „Cel mai bun film etnografic” în cadrul Festivalului Internațional de Film Etnografic din Zlatna, județul Alba din România, și pentru cel mai bun documentar la Constanța International Film Festival, în cadrul Festivalului Internaţional de Teatru Independent.

Cu durata de 52 de minute, filmul prezintă istoria și tradițiile Călărașului, locuitorii căruia au folosit, de-a lungul anilor, Codrii ca mijloc de apărare. Datorită Codrilor, ținutul Călărașilor a putut să reziste tuturor năvălirilor barbare. Totodată, Călărașul este așezat în regiunea unei cruci mari basarabene, formată din patru sfinte mănăstiri: Hârjauca, Frumoasa, Hârbovăț și Răciula.

Menționăm că Amorgos Tourism Film Festival are loc anual pe insula Amorgos în timpul desfășurării „Convenției Internaționale pentru Cultură și Turism din Amorgos" și este organizat de Asociația Culturală a Femeilor din Tholaria - Amorgos. Festivalul urmărește să popularizeze și să încurajeze punerea în aplicare a practicilor ecologice în domeniul turismului, determinate de nevoia de responsabilitate socială și de dezvoltare durabilă, să încurajeze producția filmelor și să promoveze un spirit de prietenie și cooperare între producătorii din întreaga lume.

Filmul documentar „Călărași - un ținut la poarta Raiului” este produs în 2018 de SYMBOL MEDIA (Moldova), co-produs de ALTERNATIVE CINEMA (Moldova) și HI-FI PRODUCTION (România), cu sprijinul Consiliului Raional Călărași.


Prietenii tăi merită să știe ASTA!Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
06.12.2019 09:24 Nicolae Negru Cazul Filat: de la statul capturat la...

05.12.2019 16:01 Ziarul National Victor Chirilă // Ministrul de Extern...

04.12.2019 15:09 Ziarul National Victor Munteanu // Adevărații regizor...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că R. Moldova are nevoie de mai multe aeroporturi internaționale, inclusiv la Sud și la Nord, așa cum propune președintele Igor Dodon?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md