15:01:40 07.07.2020
 
Stiri

Un deputat de la Chișinău compară situația din România cu cea din R. Moldova, unde avem astăzi mai MULTE cazuri de COVID înregistrate: „Pe toată perioada pandemiei, Igor Dodon a sfidat demonstrativ toate regulile epidemiologice”

Actualitate 30.05.2020 21:11 Vizualizări1385 Autor: Ziarul National
Un deputat de la Chișinău compară situația din România cu cea din R. Moldova, unde avem astăzi mai MULTE cazuri de COVID înregistrate: „Pe toată perioada pandemiei, Igor Dodon a sfidat demonstrativ toate regulile epidemiologice”


Republica Moldova a depășit România la numărul de cazuri înregistrate într-o singură zi, deși are un număr al populației de peste cinci ori mai mare. Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a raportat astăzi 202 cazuri noi de COVID-19, cu 51 mai multe decât peste Prut.

Vicepreședintele Legislativului, Alexandr Slusari, dă vina pe președintele Igor Dodon, care a încălcat demonstrativ regulile epidemiologice, dar și pe Guvernul Chicu ce nu a reacționat deloc atunci când șeful statului sfida legislația.

Potrivit deputatului, dacă la prima sfidare a normelor sanitare, Igor Dodon ar fi fost amendat cu 25 de mii de lei, situația epidemiologică pe moment era mult mai bună în R. Moldova.

Slusari remarcă faptul că premierul României, Ludovic Orban, a fost amendat cu trei mii de lei românești pentru că a apărut într-o poză alături de mai mulți colegi în biroul său și nu purta mască, în timp ce Igor Dodon a fost lăsat să dea un semnal prost populației.

Azi +202 infectați în R. Moldova. Cu 51 mai mult față de România. Să vă amintesc raportul populației acestor țări? Nu este o comparație singulară. La noi, timp de două săptămâni după ridicarea stării de urgență, statistica celor contaminați este în creștere constantă și semnificativă. Peste Prut, în aceeași perioadă, se atestă scăderea substanțială a numărului infectaților. Cu toate problemele existente în domeniul sănătății, să vede diferența izbitoare în privința eficienței Guvernului României în gestionarea crizei pandemice comparativ cu acțiunile Executivului din Chișinău.

Nu sunt specialist în sfera epidemiologică. Sper că, totuși, experții reputați vor avea curaj să facă o analiză minuțioasă a greșelilor guvernării privind oportunitatea și raționamentul introducerii și anulării mai multor măsurilor restrictive. Dar, după mine, cheia eșecului este în docilitatea și subordonarea acestui guvern intereselor meschine politice ale lui Igor Dodon. Executivul a gestionat criza sanitară, având drept prioritate nu interesele cetățenilor și economiei, ci strategia electorală a stăpânului.

Pe toată perioada pandemiei, Igor Dodon a sfidat demonstrativ toate regulile epidemiologice, stabilite în acte normative. Se plimba prin parcul din Condrița, atunci când armata a fost scoasă cu mitraliere în vederea neadmiterii întrunirii oamenilor. Venea la toate întâlnirile în mod special fără echipament de protecție. Își bătea joc de toata țara, vorbind public că purtarea măștilor nu este obligatorie, deși aceasta normă a fost expres prevăzută în decizia Comisiei Extraordinare de Sănătate Publică.

Totodată, el zilnic cerea de la populație respectarea cerințelor sanitare. Dodon a pierdut simțul realității, credea că el este buricul Moldovei, are dreptul să încalce orice restricție, iar cetățenii, muritori de rând, sunt obligați să le respecte sub riscul unor amenzilor usturătoare. Dar că Moldova, cu sutele de probleme ale noastre, nu este o țara asiatică. Mulți oameni au văzut că șeful statului ignoră legislația și nu stimează propriul popor și nimeni din autoritățile statale nu îndrăznește să-l taxeze.

Azi, prim-ministru României Orban, după apariția pe rețelele de socializare a acelei poze virale, a fost amendat cu 3 000 de lei românești sau peste 12 mii de lei moldovenești. Pentru că nu a purtat mască în spațiu închis. Așa funcționează un stat de drept, în care toți sunt egali în fața legii. Nu știu de ce Ion Chicu nu comentează acest episod. Toată agresiunea prim-ministrului față de opoziție, ziariști și țara vecină, care i-a acordat cetățenia, dispare în raport cu președintele. Acolo rămâne doar obediența unui vasal, reprodusă și de ceilalți demnitari.

Acum, domnule Chicu, în a justifica agravarea crizei pandemice, vă puteți plânge pe oameni inconștienți, lipsa culturii și nivelul insuficient de educație al populației. Parțial aceste explicații sunt pertinente. Dar eu sunt ferm convins că, dacă la prima sfidare a normelor sanitare, Igor Dodon ar fi fost amendat cu 25 de mii de lei, situația epidemiologică pe moment era mult mai pozitivă.

Așa că Guvernul tehnocrat-nevertebrat își culege roadele docilității și își pierde tot mai mult control asupra situației sanitare în țară”, a scris Slusari pe Facebook.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..

Stiri relevante
Top stiri

Tarnacop 31.05.2020 09:56

Doar sa te plangi ca ai un prsedinte KULIOK, plin de minciuni,aere imputite,agent de influenta a statului care ocupa ilegal o parte din teritoriul Terii, sfideaza normele de comportament, OBLIGATORII, pentru toti ( inclusiv imbecili fuduli) este necesar, dar cam putin. Tara trebue scapata de cei care dauneaza in primul rand, populatiei.

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
06.07.2020 09:37 Nicolae Negru Nicolae Negru // Deznodământ rapid sa...

05.07.2020 13:59 Ziarul National GOLGOTA BASARABIEI ROMÂNEŞTI // 5-6 i...

03.07.2020 09:33 Nicolae Negru Nicolae Negru // În impas, regimul Do...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Guvernul condus de Ion Chicu trebuie demis?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md