17:36:57 03.10.2023
Stiri

DOC // Un comandant al contingentului militar rus în Forțele Mixte de Menținere a Păcii a SFIDAT legile R. Moldova la un eveniment public: Delegația R. Moldova în CUC a solicitat demararea unei anchete

Actualitate 18.05.2023 16:17 Vizualizări2241 Autor: Ziarul National
DOC // Un comandant al contingentului militar rus în Forțele Mixte de Menținere a Păcii a SFIDAT legile R. Moldova la un eveniment public: Delegația R. Moldova în CUC a solicitat demararea unei anchete
Capul de Pod Șerpeni, 7 mai 2023


Un comandant din cadrul contingentului militar al Federației Ruse în Forțele Mixte de Menținere a Păcii, care activează la Nistru, a sfidat legile R. Moldova atunci când a participat la un eveniment public pe 7 mai curent.

Mai exact, reprezentantul Federației Ruse și-a pus panglica negru-oranj la piept, simbol al agresiunii militare rusești în Ucraina care este interzis în R. Moldova, atunci când a participat, alături de Vladimir Voronin și Igor Dodon, la un eveniment desfășurat la Complexul Memorial „Capul de Pod Şerpeni”, caz examinat de către organele de drept ale Republicii Moldova.

„Aceste acțiuni provocatoare au fost urmate de o serie de comentarii manipulatorii în mass-media, în încercarea eșuată de a pasa responsabilitatea pe reprezentanții autorităților de aplicare a legii”, susține Delegația R. Moldova în Comisia Unificată de Control (CUC), care a solicitat, în cadrul ședinței de astăzi a acestei structuri, demararea unor cercetări la nivelul Comandamentului Militar Întrunit cu privire la „comportamentul sfidător manifestat” de comandantul rus.

CITIȚI și Ministra Afacerilor Interne: Majoritatea persoanelor amendate pentru purtarea, pe 9 mai, a simbolurilor războiului Rusiei din Ucraina „a achitat imediat amenda”

La aceeași ședință, delegații Chișinăului au înaintat o declarație, prin care au chemat componentele Comisiei Unificate de Control „să abandoneze abordările contraproductive, confruntările inutile și alte acțiuni capabile să tensioneze și mai mult atmosfera de lucru pe platforma Comisiei”.
Tot în cadrul ședinței de astăzi, desfășurată în municipiul Tighina, au fost reluate discuțiile privind posturile ilegale ale structurilor de forță transnistrene, iar Delegația Republicii Moldova a insistat asupra luării unei deciziei care să stabilească obligativitatea eliminării posturilor ilegale și a construcțiilor de fortificație a acestora din Zona de Securitate.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
02.10.2023 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Druță, ideologul...

29.09.2023 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mărul transnistrean ...

27.09.2023 08:52 Cazimir Țino Cazimir Țino // UNIREA – IDEAL NAȚIONAL

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de acord ca R. Moldova să părăsească structurile Comunității Statelor Independente (CSI)?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md