09:21:08 17.07.2019
 
Stiri

Un candidat la funcția de președinte al ANI solicită să treacă REPETAT testul la poligraf: Nu este de acord că l-a picat prima dată

Social 10.10.2017 19:28 Vizualizări1296 Autor: Ziarul National
Un candidat la funcția de președinte al ANI solicită să treacă REPETAT testul la poligraf: Nu este de acord că l-a picat prima dată

Victor Strătilă, unul dintre cei doi candidați la funcția de președinte al Autorității Naționale de Integritate (ANI), a solicitat de la Centrul Național Anticorupție rezultatele testării sale la poligraf și anunță că va solicita efectuarea repetată a acesteia.

Într-o declarație făcută publică, Strătilă susține că raportul de cercetare a comportamentului simulat prezentat Consiliului de Integritate al ANI este unul „subiectiv, angajat politic și întocmit cu scopul de a tergiversa în continuare reformarea Sistemului Național de Integritate, care deja stagnează de un an și două luni”.

Candidatul acuză faptul că deși nu i s-a acordat nici lui, nici celuilalt candidat care a picat același test, Teodor Cârnaț, dreptul de a solicita testarea repetată sau repetarea acestuia la un alt poligrafolog, Consiliul ar fi decis ilegal anunțarea unui alt concurs pe funcția de președinte al ANI.

Victor Strătilă a publicat o parte a rezultatelor testării și argumentează de ce nu este de acord cu verdictul specialistului de la CNA.„Pentru a compromite în continuare Sistemul Național de Integritate, poligrafologul a interpretat subiectiv rezultatele testării mele și a inversat rezultatele testării din adevăr în minciună. Astfel, la întrebarea nr.1, poligrafologul susține că am mințit cu o probabilitate de 97,7 % și că răspunsul meu este comparat cu populația generală. Acest fapt poate fi combătut cu declarația mea de avere, din care se relevă clar faptul că nu dețin apartamente de lux, palate și alte bunuri de lux, respectiv nu am primit foloase nejustificate. De asemenea, colegii cu care am activat în procuratură și în CNI pot confirma acest fapt. Totuși, pentru mine rămâne un mister și anume cu cine din populația generală am fost comparat – cu cei care dețin palate și alte bunuri de lux și au trecut cu brio testul sau cu cei care au activat cinstit, nu au acumulat averi nejustificate și au picat testul?”, întreabă Strătilă.


Amintim că, luni, Consiliul de Integritate al ANI a anunțat că cei doi candidați la funcția de președinte al instituției au picat testarea la poligraf, care constituia a treia probă din concurs. Prin urmare, membrii acestui Consiliu au decis să anunțe un concurs repetat pentru funcția de președinte al ANI.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!Comentarii
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că deputații din R. Moldova trebuiau să voteze PENTRU reîntoarcerea dreptului de vot Federației Ruse la APCE?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md