14:32:16 17.01.2021
 
Stiri

Ultimii trei președinți americani anunță că se vor vaccina pentru COVID-19 în fața camerelor de filmat

Actualitate 03.12.2020 19:29 Vizualizări1070 Autor: Ziarul National
Ultimii trei președinți americani anunță că se vor vaccina pentru COVID-19 în fața camerelor de filmat


Foștii președinți americani Barack Obama, George W. Bush și Bill Clinton se oferă voluntari pentru a-și face vaccinurile Covid-19 în timp ce vor fi filmați pentru a promova încrederea publicului în siguranța vaccinului, odată ce Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente autorizează unul.

Ultimii trei foști președinți speră că o campanie de sensibilizare pentru a promova încrederea în siguranța și eficacitatea acesteia ar fi un mesaj puternic, în timp ce oficialii americani de sănătate publică încearcă să convingă publicul să accepte vaccinul.

Freddy Ford, șeful de cabinet al lui Bush, a declarat pentru CNN că cel de-al 43-lea președinte l-a contactat pe doctorul Anthony Fauci - directorul Institutului Național de Alergii și Boli Infecțioase și cel mai mare expert în boli infecțioase din țară - și pe dr. Deborah Birx, White Coordonator pentru a vedea cum ar putea ajuta la promovarea vaccinului.

„Cu câteva săptămâni în urmă, președintele Bush mi-a cerut să îi anunț pe doctorul Fauci și pe dr. Birx că, atunci când este momentul potrivit, vrea să facă tot ce poate pentru a-și încuraja concetățenii să se vaccineze", a declarat Ford pentru CNN. „În primul rând, vaccinurile trebuie să fie considerate sigure și administrate populațiilor prioritare. Apoi, președintele Bush se va pune la rândul său și va face acest lucru cu plăcere în timpc e este filmat”.

Secretarul de presă al lui Clinton a declarat miercuri pentru CNN că și el ar fi dispus să accepte vaccinul într-un cadru public pentru a-l promova.

„Președintele Clinton va lua cu siguranță un vaccin de îndată ce îl va pune la dispoziție, pe baza priorităților stabilite de oficialii din domeniul sănătății publice. Și o va face într-un cadru public dacă îi va ajuta pe toți americanii să facă același lucru", a spus Angel Urena.

Obama, într-un interviu cu gazda SiriusXM, Joe Madison, programat să fie difuzat joi, a spus că, dacă Fauci a spus că un vaccin împotriva coronavirusului este sigur, el îl crede.

„Oameni precum Anthony Fauci, pe care îi cunosc și cu care am lucrat, am încredere deplină”, a spus Obama. „Așadar, dacă Anthony Fauci îmi spune că acest vaccin este sigur și poate vaccina, știi, te imunizează pentru a nu lua Covid, absolut, o să îl iau”.

„Vă promit că, atunci când va fi făcut pentru persoanele cu risc mai mic, îl voi lua”, a spus el.

„S-ar putea să ajung să-l iau la televizor sau să accept să fiu filmat, doar pentru ca oamenii să știe că am încredere în știință”, a adăugat el.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
României îi pasă
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.01.2021 09:15 Nicolae Negru Nicolae Negru // Declarația politică ...

11.01.2021 17:20 Ziarul National Victor Chirilă // R. Moldova - Ucrain...

11.01.2021 09:01 Nicolae Negru Nicolae Negru // Primul pas, Maia San...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Când credeți că ar trebui să fie organizate alegerile parlamentare anticipate în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md