20:39:40 13.07.2024
Stiri

ULTIMATUM pentru viitorul bașcan al Găgăuziei. Grosu: „Nu poți să te trezești dimineața proeuropean, să beneficiezi de GRANTURI europene, SUA, românești, iar seara să fii pro-Kremlin. Va trebui să decidă”

Actualitate 05.05.2023 10:24 Vizualizări2334 Autor: Ziarul National
ULTIMATUM pentru viitorul bașcan al Găgăuziei. Grosu: „Nu poți să te trezești dimineața proeuropean, să beneficiezi de GRANTURI europene, SUA, românești, iar seara să fii pro-Kremlin. Va trebui să decidă” realitatea.md


Liderul partidului de guvernământ, Igor Grosu, susține că își dorește o relație pragmatică cu viitorul bașcan al Găgăuziei, indiferent cine va prelua șefia regiunii după turul II al alegerilor locale. Totuși, viitorul guvernator al autonomiei va trebui să decidă dacă este pro-Kremlin sau dacă-și dorește fonduri occidentale pentru dezvoltarea unității administrativ-teritoriale.

„După alegerile pentru funcția de bașcan din 14 mai, dialogul va fi foarte pragmatic. O să-i rog să se decidă mai clar. Nu poți dimineața să te trezești proeuropean, spunând că trebuie să beneficiem de granturi europene, americane și românești, iar seara să fii pro-Kremlin. Trebuie să ne decidem”, a declarat Grosu, în cadrul unei emisiuni de la un post privat de televiziune.

De asemenea, Igor Grosu afirmă că nu poate avea niciun fel de dialog cu „reprezentanții grupării criminale organizate”, iar locuitorii din regiune va trebui să-și asume alegere făcută.

„Cu privire la reprezentanta grupării criminale organizate, dialog cu așa specimene nu puteam avea. Dacă asta își doresc cetățenii din unitatea teritorial-administrativă va fi alegerea lor și trebuie să și-o asume. Trebuie să-și asume că vor fi reprezentați de o persoană care vine din partea unei grupări criminale organizate. Noi cu bandiții nu discutăm”, a mai spus președintele Parlamentului, cu referire la reprezentanta Partidului „Șor”, care a acumulat cele mai multe voturi în primul tur.

Igor Grosu a adăugat că nu-i cunoaște pe niciunul dintre cei doi candidați care au acces în turul doi al alegerilor din Găgăuzia, Evghenia Guțul și Grigori Uzun. „Nu-i cunosc nici pe unul, nici pe altul. Uzun a fost în Parlament, dar atât de bine a tăcut, că nu i-am auzit vocea”, a conchis Igor Grosu.

Turul doi al alegerilor pentru funcția de guvernator al Găgăuziei va avea loc la 14 mai.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
12.07.2024 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Loialitatea lui Alex...

08.07.2024 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // Krasnoselski se plân...

05.07.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Va dispărea Republic...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md