15:14:08 17.10.2021
Stiri

Uniunea Europeană a debursat cele 36,4 milioane de euro pentru R. Moldova: „Intenționăm să propunem un proiect-pilot de modernizare a economiei în localitățile rurale din toată republica”

Actualitate 28.09.2021 15:29 Vizualizări826 Autor: Ziarul National
Uniunea Europeană a debursat cele 36,4 milioane de euro pentru R. Moldova: „Intenționăm să propunem un proiect-pilot de modernizare a economiei în localitățile rurale din toată republica”


Uniunea Europeană a debursat, astăzi, Republicii Moldova cele 36,4 milioane de euro promise drept suport direct bugetului de stat. Premierul Natalia Gavrilița a fost informată despre decizia UE astăzi, în cadrul întrevederii oficiale de la Bruxelles cu Oliver Varhelyi, comisar european pentru Vecinătate și Extindere.

„UE a acordat acest sprijin după ce Republica Moldova a îndeplinit condițiile, în special în ceea ce privește progresele înregistrate în ceea ce privește prioritățile-cheie de reformă în sectorul aplicării legii și în lupta împotriva COVID-19. Acestea demonstrează angajamentul UE de a sprijini o reformă pro-reformă pentru Republica Moldova, astfel cum a fost anunțat în Planul de redresare economică pentru Republica Moldova, publicat la 2 iunie. Această asistență va ajuta Republica Moldova să consolideze reziliența sectorului său de sănătate, să sprijine procesul de redresare economică și să sprijine lupta împotriva COVID-19 în domeniul aplicării legii”, a declarat Olivér Várhelyi.

Ca parte a pachetului de redresare economică al UE de până la 600 de milioane de euro pe parcursul următorilor trei ani pentru a promova investițiile în Republica Moldova și a sprijini redresarea în urma crizei COVID-19 din această țară, plățile de astăzi constau în sprijin pentru reforma poliției în Republica Moldova de 21,4 milioane de euro și în sprijin pentru atenuarea impactului socio-economic al pandemiei COVID-19 de 15 milioane de euro.

Un comunicat de presă al Guvernului arată că premierul Gavrilița a vorbit despre prioritățile autorităților de la Chișinău în promovarea agendei europene a Republicii Moldova, despre reformele în domeniul justiției, redresarea economică și îmbunătățirea climatului de afaceri, gestionarea crizei pandemice și imunizarea populației, dar și despre consolidarea instituțiilor de stat.

Natalia Gavrilița a mulțumit pentru aprobarea planului de redresare economică pentru R. Moldova, în valoare de 600 de milioane de euro.

„Suntem deschiși să aducem relația R. Moldova - UE la un nivel mai înalt. Așteptăm cu nerăbdare reuniunea Consiliului de Asociere, unde va fi adoptată o nouă Agendă de Asociere cu UE. Ne dorim să includem în dialogul politic problemele securității, justiția și domeniul energetic. Contăm pe identificarea proiectelor concrete de suport de către Direcţia Generală pentru Vecinătate şi Negocieri pentru Extindere a Comisiei Europene (DG NEAR)”, a spus premierul.

Cei doi oficiali au trecut în revistă și subiectele legate de dezvoltarea afacerilor rurale și infrastructurii locale pentru a crea cât mai multe locuri de muncă în R. Moldova.

„Intenționăm să propunem un proiect-pilot în Republica Moldova de modernizare a economiei în localitățile rurale din toată republica, prin dezvoltarea industriei alimentare și a celei agricole, crearea locurilor de munca, asigurându-ne, astfel, că există locuri de muncă bine plătite, satele se dezvolta, iar cetățenii nu mai părăsesc republica”, a menționat comisarul Varhelyi.

Natalia Gavrilița l-a invitat pe Oliver Varhelyi să viziteze Republica Moldova, mai precizează Serviciul de presă al Guvernului.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.10.2021 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Al doilea război eco...

11.10.2021 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cazul Stoianoglo, dr...

08.10.2021 09:08 Ziarul National Nicolae Negru // Ce ne pregătesc Mosc...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că Alexandr Stoianoglo trebuie să se întoarcă la conducerea Procuraturii Generale?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md