04:29:26 09.05.2021
 
Stiri

DOC // Un consilier al CMC și-a depus MANDATUL: „Nu sunt persoana care își va VINDE VOTUL și care ar participa la scheme și la împărțirea de „otkaturi”. Sunt, probabil, prima persoană care își depune mandatul…”

Actualitate 15.04.2021 12:23 Vizualizări4803 Autor: Ziarul National
DOC // Un consilier al CMC și-a depus MANDATUL: „Nu sunt persoana care își va VINDE VOTUL și care ar participa la scheme și la împărțirea de „otkaturi”. Sunt, probabil, prima persoană care își depune mandatul…” Facebook


Consiliera din cadrul Consiliului Municipal Chișinău (CMC), Olga Rujanski, a decis astăzi să renunțe la mandat, declarându-se dezgustată de ce se întâmplă în interiorul administrației capitalei. Rujanski a devenit consilier municipal pe lista Partidului „Forța Nouă” al lui Victor Chironda, care a ales să fie în echipa de viceprimari ai socialistului Ion Ceban.

Singurul consilier al partidului „Forța Nouă” susține că, din cauza ecuației politice din CMC, nu vede rostul să-și dedice cel puțin jumătate din timpul activ de muncă pentru participarea la activitățile organului legislativ al capitalei.

„Eu nu sunt persoana care își va vinde votul și eu nu sunt persoana care ar participa la scheme și împărțitul de „otkaturi” (asta e un cuvânt pe care doar oamenii din R. Moldova îl înțeleg). Am avut o colaborare bună cu mulți colegi din CMC, desigur majoritatea de la fracțiunea PAS, deoarece sunt singurii cu care avem valori și viziuni similare. Le doresc succes în ceea ce fac, dar să petrec 2 ani și 7 luni într-un consiliu corupt, doar pentru a vota împotriva și a încerca să opresc ceva ce oricum nu poate fi oprit, pentru că majoritatea voturilor o deține PSRM + alți actori politici (ocazional, după situație, se schimba între ei) și ei își votează proiectele „după plan”, nu are sens”, a argumentat Rujanski.

Aceasta a mai adăugat că mulți plătesc bani mari să ajungă în CMC.

„Știu că sunt prima persoană, probabil, care își depune mandatul de consilier, pentru care alții se lupta aprig și plătesc uneori bani grei ca să-l obțină. Eu plec pentru că plec și pentru că asta e decizia mea, fără să mi-o impună cineva. Desigur că nu are sens să va spun cât de grețos e să te afli în acel mediu. Din toate instituțiile publice din țara, cred că aceasta e cel mai negru, grețos și bădărănesc loc posibil. Eu am cu ce compara. Sper și cred că în câteva cicluri electorale lucrurile se vor îmbunătăți”, a adăugat Rujanski.

Locul Olgăi Rujanski ar putea fi luat de politologul Victor Bunescu. Acesta figurează al patrulea în lista consilierilor din partea formațiunii „Forța Nouă”.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că instituțiile de învățământ din R. Moldova trebuie să revină totalmente la prezența fizică la ore a elevilor după vacanța de Paște?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md