15:21:34 23.01.2021
 
Stiri

Încă TREI localitați din R. Moldova au fost plasate în CARANTINĂ, după ce au fost înregistrate numeroase cazuri de CORONAVIRUS. Ce decizii au mai luat membrii Comisiei pentru Situații EXCEPȚIONALE

Social 31.03.2020 19:54 Vizualizări1390 Autor: Ziarul National
Încă TREI localitați din R. Moldova au fost plasate în CARANTINĂ, după ce au fost înregistrate numeroase cazuri de CORONAVIRUS. Ce decizii au mai luat membrii Comisiei pentru Situații EXCEPȚIONALE


Orașele Ștefan Vodă și Soroca, dar și satul Carahasani, raionul Ștefan Vodă, au fost plasate în carantină, după ce aici au fost întregistrate mai multe cazuri de COVID – 19. Decizia a fost luată în această seară, în cadrul ședinței Comisiei pentru Situații Excepționale.

Potrivit unui comunicat de presă al Guvernului, statistica îngrijorătoare privind numărul celor infectați a determinat membrii Comisiei pentru Situații Excepționale să instituie regimul de carantină în cele trei localități.

În orașul Soroca au fost înregistrate 22 persoane infectate cu COVID – 19, în orașul Ștefan Vodă – 11 persoane, iar în Carahasani – 9 localnici.

În localitățile respective va fi concentrat un număr mai mare de polițiști și militari, care vor supraveghea circulația persoanelor.

Raionul Ștefan Vodă este pe locul doi, după Chișinău, cu cele mai multe persoane infectate cu COVID – 19. În total, în raionul Ștefan Vodă au fost înregistrate 40 de cazuri. Pe locul trei este raionul Soroca, cu 37 de persoane infectate cu noul coronavirus.
De asemenea, în cadrul ședinței CSE, premierul Ion Chicu a fost informat că în ultimele 24 de ore în R. Moldova au intrat 1 815 persoane și 1 038 au ieșit.

Totodată, astăzi, la ora 21.30, pe Aeroportul Internațional Chișinău va ateriza o cursă charter din Paris, cu 220 de cetățeni ai R. Moldova.

În acest sens, prim-ministrul a solicitat să fie aplicat eficient mecanismul nou de repatriere a cetățenilor moldoveni și din alte state de unde sunt cele mai multe solicitări. Acestea sunt Marea Britanie, Franța, Rusia, Italia, Spania, Irlanda, Germania, Belgia și altele.

Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Oleg Țulea, a precizat că vor fi selectați operatorii ai căror nave au o capacitate mai mare de transportare a pasagerilor.

De menționat că în ultimele 24 de ore au fost investigate 280 de probe, dintre care 55 s-au dovedit a fi pozitive. Cele mai multe cazuri confirmate astăzi sunt în municipiul Chișinău - 13, în raioanele Ștefan Vodă - 10 și Soroca - 9. Au fost confirmate și 7 cazuri de COVID -19 în raioanele din partea stângă a Nistrului. În total în R. Moldova sunt înregistrate 353 de cazuri de infecție, 22 de persoane au fost tratate, iar patru au decedat.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante

Comentarii
României îi pasă
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.01.2021 09:12 Ziarul National Nicolae Negru // Provocatorii

20.01.2021 09:42 Ziarul National Mihai Gribincea: Trupele ruse de ocup...

18.01.2021 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Eroarea trumpiștilor...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Când credeți că ar trebui să fie organizate alegerile parlamentare anticipate în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md